Home » Când, unde, cum » Magazine IKEA România. Retailerul suedez investește 60 de milioane de euro într-nou magazin. În ce zonă din țară se va afla

Magazine IKEA România. Retailerul suedez investește 60 de milioane de euro într-nou magazin. În ce zonă din țară se va afla

Nistor Alexandru / 26.11.2021, 11:46
Magazine IKEA România. Retailerul suedez investește 60 de milioane de euro într-nou magazin. În ce zonă din țară se va afla

IKEA mai deschide un magazin în România. Află unde va fi construit noul magazin din țară, pentru care retailerul va investi suma de 60 de milioane de euro.

Urmează a fi deschis un nou magazin IKEA

Un anunț a venit din partea IKEA România în care era transmis faptul că lucrările noului magazin va debuta la Timișoara. Acest magazin se află în Dumbrăvița și IKEA va încerca să aducă prin acest proiect stilul de viață suedez mai aproape de locuitorii banatului. În cadrul ceremoniei au fost prezenți reprezentanți au autorităților locale.

Acolo s-au aflat Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița, Alin Nica, președintele CJ Timiș și Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Totodată a fost prezentă și Ekaterina Egorova, CEO IKEA Europa de Est și Nicoletta Muscinelli, Marketing Manager Timișoara, IKEA România.

Astfel, retailerul suedez urmează a investi suma de 60 de milioane de euro în noul magazin care va reprezenta a treia mare investiție a IKEA în România. Construcția noului magazin va genera noi locuri de muncă atât în faza de construcție, cât și ulterior unde vor fi disponibile 250 de posturi care vor lucra în magazin.

Suprafața pe care o va ocupa magazinul din Timișoara va acoperi o suprafață de 26.000 de metri pătrați și vor fi disponibile 780 de locuri de parcare. Acesta se va afla la intersecția dintre Drumul Național și Calea Aradului. O gamă variată de produse se va regăsi în cadrul magazinului, începând de la mobilier pentru casă până la amenajări interioare și restaurant cu celebrele specialități suedeze: chifteluțe suedeze, sos de merișoare, piure și pulpă de rață.

ikea românia
Mai multi oficiali au participat la ceremonia simbolica de incepere a lucrarilor de constructie

Noua construcție va fi una sustenabilă

Tot în cadrul magazinul vor fi amenajate și o cafenea și un spațiu de joacă pentru cei mici. Magazinul va dispune de panouri fotovoltaice pe acoperi, în timp ce sistemul de încălzire va avea la bază o centrală geotermală, astfel că energia va fi regenerabilă. Tot din punct de vedere ecologic, în timpul construcției vor fi luate măsuri speciale în ceea ce privește sortarea și eliminarea deșeurilor, dar și protecție împotriva prafului pentru a-i proteja pe localnici.Unul dintre obiectivele acestei unități va fi de a recicla 85% din deșeurile generate și 100% din deșeurile alimentare, fiind transformate în compost.

„România este una dintre principalele noastre pieţe de dezvoltare, iar după succesul pe care l-am avut cu cele două magazine din Bucureşti, extinderea aceasta a fost una firească. Am ales Timişoara pentru că dorim să aducem ceea ce noi numim inspiraţia şi modul de viaţă IKEA mai aproape de partea de vest a ţării, având la îndemână sprijinul autorităţilor locale şi toate resursele interne necesare”, a declarat Ekaterina Egorova, CEO, IKEA Europa de Sud-Est.

Totodată, Maketing Managerul IKEA Timișoara, Nicoletta Muscinelli a afirmat că toate eforturile vor fi concentrate pentru a oferi clienților experiențe unice, astfel că activitatea de magazin se va îmbina cu cea de e-commerce.

„Noul magazin IKEA va oferi mai multă inspiraţie şi o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, cu un design deosebit şi de înaltă calitate, la preţuri accesibile, pentru mulţi timişoreni şi locuitori ai judeţelor învecinate”, a afirmat aceasta.

Aceasta a mai subliniat faptul că în cadrul magazinului IKEA Timișoara vor fi implementate standarde de construcții sustenabile și că prin acest lucru dorește să demonstreze posibilitatea unei vieți sănătoase și accesibile. Mai mult, cutia albastră va urmări cerinţele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM.