Home » Life & Style » Unde se află, de fapt, Valea Zânelor în România și ce poți vedea acolo

Unde se află, de fapt, Valea Zânelor în România și ce poți vedea acolo

Cojocaru Cristian / 04.10.2021, 10:26
Unde se află, de fapt, Valea Zânelor în România și ce poți vedea acolo

Valea Zânelor este una dintre destinațiile turistice ale României care strânge mii de turiști anual, datorită peisajului de poveste, după cum spune și numele locului.

Ce poți vizita în Valea Zânelor

Castelul de lut din Valea Zânelor reprezintă unul dintre cele mai ”instagrambile” locuri din România, reușind să te transpună într-un peisaj de poveste. Arhitectura acestuia combină foarte bine peisajul muntos cu una dintre poveștile copilăriei, Albă ca Zăpada. Acest loc se află într-unul dintre satele sibiene, Porumbacu de Sus, iar drumul către acest loc este la rândul său unul de basm cu o panoramă pe care nu o vei uita așa ușor.

Castelul de Lut este construit doar din piatră, beton, lemn lut și var, încastrând perfect peisajele din zonă dar și care oferă și un cadru rustic, reușind să te transpună într-una dintre scenele basmelor românești. În urmă cu șapte ani a început povestea acestui loc, atunci când doi corporatiști, soț și soție au decis să lase orașul pentru o zonă de munte.

Au ales locul de poveste dar care merita completat și cu o casă pe măsură, astfel că cei doi au început construcția unui castel de lut care să aducă tot mai mult cu unul din file de poveste. Pentru a ajunge acolo, va trebui să mergi pe DN1, din localitatea Porumbacu. În zonă, mai poți vizita una dintre numeroasele păstrăvării, iar Transfăgărășanul și Lacul Bâlea sunt alte două obiective foarte aproape, care la rândul lor îți vor oferi peisaje minunate.

valea zânelor
Castelul de Lut din Valea Zânelor este un loc de poveste

Grădina Magică a Zânelor oferă un loc special pentru copii

În prezent, Castelul de Lut nu dispune și de servicii de cazare. Ceea ce trebuie să știi este că la Castelul de Lut se percepe o taxă de intrare de 10 lei. Vizitatorii aleg să se bucure de aerul curat de munte, precum și de gradina și râul din jurul Castelului de Lut, fiind printre principalele obiective turistice ale locului.

Acoperișul acestei construcții este realizat din șindrilă de lemn, iar tencuiala este pe bază de var hidraulic. În ceea ce privește interiorul, acolo vei putea găsi parter și mansarda care sunt amenjate într-un stil rustic, dar și magazinul de suveniruri te așteaptă să cumperi o mică amintire sau poate să achiziționezi o mică atenție pentru cei dragi.

Poți alege să faci foarte multe lucruri în momentul în care ajungi acolo, însă mediul te va determina să rămâi într-un cadrul tradițional, astfel că foarte mulți turiști organizează picnicuri. Curtea a fost denumită de către proprietari, Grădina Magică a Zânelor, fiind un loc decorat cu atenție și care se află chiar pe marginea râului Porumbacu.

Grădina este principalul loc în care turiștii aleg să stea, iar în timpul verii, flora din zonă va ajuta la redarea unui cadru de poveste. Acest loc este unul foarte recomandat pentru copii, cu atât mai mult cu cât, în zonă este amenjat și un spațiu de joacă pentru aceștia. La întoarcere, poți alege să vizitezi Transfăgărășanul, considerat cel mai frumos drum din România și printre cele mai frumoase din lume, datorită peisajelor pe care le oferă de la altitudini amețitoare. Acest drum măsoară aproximativ 151 de kilometri și face parte din DN 7C, care începe din județul Argeș, în comuna Bascov.