Home » Life & Style » Ce înseamnă demipensiune și ce trebuie să știi înainte să alegi acest tip de cazare

Ce înseamnă demipensiune și ce trebuie să știi înainte să alegi acest tip de cazare

Alexandru Cazacu / 06.07.2021, 14:19
Ce înseamnă demipensiune și ce trebuie să știi înainte să alegi acest tip de cazare

Sezonul estival este în toi, iar mulți dintre români își fac planuri pentru concedii. Ei bine, unul dintre primii pași pe care trebuie să îi parcurgi când te pregătești de concediu este găsirea unui loc de cazare, care poate fi și cu demipensiune. Haideți să vedem ce presupune acest tip de cazare.

Ce înseamnă demipensiune și ce trebuie să știi înainte să alegi acest tip de cazare

Mai întâi trebuie să menționăm că, cele mai importante variante de cazare sunt cazarea cu mic dejun, cazarea cu demipensiune și cazarea all-inclusive. Așadar, demipensiunea se află între cazarea cu mic dejun inclus și cea all-inclusive. În cazul cazării cu demipensiune, vei avea inclus pe lângă micul dejun și una dintre cele două mese principale (prânz sau cină). În concluzie, atunci când iei in considerare aceasta variantă de cazare, gândește-te bine la programul de vizitat.

Mai exact, în cazul în care ai de gând să fii plecat în cea mai mare parte a zilei, atunci este recomandat să alegi ca a doua masă inclusă cina. În caz contrar, o să trebuiască să te întorci la amiază pentru a mânca, iar acest lucru îți poate lua mai mult timp decât crezi.

Cu toate acestea, sunt și oameni care pleacă de dimineața și se întorc foarte târziu noaptea, după ce au vizitat împrejurimile toată ziua. Ei bine, în acest caz, aceștia ar trebuie să se orienteze spre o cazare care are doar micul dejun inclus în preț. Cu toate acestea, poți lua masa la diferite restaurante din zonă, pe parcursul drumețiilor zilnice, iar în acest fel vei avea și ocazia să experimentezi gastronomia din zona respectivă.

Cum alegi pachetul de cazare potrivit

De obicei, această alegere se face în funcțiile de nevoile fiecărei persoane și de tipul de vacanță pe care și-o dorește. Adică, dacă vrei să te bucuri de relaxare totală, să stai toată ziua la spa, să ai parte de cele mai bune servicii, dar și să uiți de lumea exterioară, cu siguranță trebui să alegi pachetul  de pensiune completă, all-inclusive.

Ce înseamnă demipensiune
Ce înseamnă demipensiune și ce trebuie să știi înainte să alegi acest tip de cazare

Pe de altă parte, dacă ești pasionat de drumeții, cultură și vrei să îți petreci timpul vizitând împrejurimile, atunci demipensiunea ar putea fi cea mai potrivită alegere pentru tine.

Trebuie să menționăm faptul că, în cazul familiilor cu copii, variantele all-inclusive și cea de pensiune completă ar fi cele mai avantajoase. Majoritatea locurilor de cazare oferă unele facilități speciale grupurilor formate din mai mult de două persoane. În concluzie, dacă alegi unul dintre aceste pachete ai putea face și unele economii. Tocmai din acest motiv, ar trebui să vorbești cu personalul pensiunii/hotelului înainte de a face o rezervare, ca să știi exact la ce sa te aștepți.

Așadar, după cum menționam și mai sus, înainte de a decide ce fel de cazare și de masă îți dorești în vacanță, este recomandat să iei în considerare obiectivul călătoriei. Adică, să te relaxezi? Sau îți dorești să vizitezi cât mai multe locuri.