Home » Când, unde, cum » Nume de pisici. 40 idei inedite și originale pentru felina ta

Nume de pisici. 40 idei inedite și originale pentru felina ta

Manolică Anca / 12.03.2022, 12:40
Nume de pisici. 40 idei inedite și originale pentru felina ta

Aducerea unei pisici în casă este o mare responsabilitate și, ca atare, trebuie să ne gândim temeinic: dacă vom avea timp pentru ea, dacă ne putem permite, de exemplu, cheltuieli veterinare neprevăzute, dacă întreaga familie va colabora la educarea ei. Sunt mulți factori de care trebuie să ținem cont. De asemenea, nici alegerea numelui potrivit pentru pisică nu este un pas chiar ușor. Pentru asta, noi venim în ajutorul tău cu câteva idei.

Cum alegi numele pisicii tale

O pisică poate schimba viața oricui. Așadar, dacă te gândești să îți iei o pisică, trebuie să știi că vei deveni direct responsabil de bunăstarea ei. În ceea ce privește numele, ar fi ideal ca acesta să fie ales înainte ca pisica să ajungă acasă, pentru ca aceasta să se obișnuiască cât mai repede cu el.

Desigur, mai există și varianta în care să aștepți câteva zile, să cunoști pisica și să vezi cum se comportă, pentru că poate caracterul ei îți va da un indiciu și vei ajunge mai ușor la nume.

De asemenea, ideal ar fi ca acesta să fie scurt, pentru că pisica îl va învăța mai repede și atunci când o vei striga, va răspunde rapid. Așadar, primele câteva săptămâni sunt extrem de importante, deoarece este momentul în care pisica ta își va învăța numele. Este important să nu te referi la ea cu alt nume decât cel pe care l-ai ales, deoarece acest lucru o va deruta și îi va fi și mai greu să îl recunoască ca fiind al său. S-ar putea să fii tentat să folosești diminutive sau porecle afectuoase, dar evită acest lucru, mai ales în primele luni.

Nume de pisici
Nume de pisici

Idei originale de nume de pisici

Mai întâi de toate, trebuie să alegi numele. Așadar, dacă tocmai ai adoptat un pisoi și ai îndoieli, iată câteva idei:

  1. Bonnie și Clyde – ai un pisoi mascul și unul femelă? Numește-i după cei mai faimoși doi hoți din istoria filmului.
  2. Zoe – scurt și sonor, ceea ce îi va permite să îl identifice și să îl învețe fără probleme.
  3. Silver – dacă pisica ta este gri-argintiu, Silver este un nume perfect pentru ea. Este, de asemenea, scurt și drăguț și nu este foarte comun.
  4. Frida – ești un fan al celebrei Frida Kahlo? Atunci probabil că te-ai gândit să-ți numești pisica Frida.
  5. Juno – îți plac filmele independente? Atunci sigur filmul Juno ți-a plăcut! Este un nume ideal pentru pisica ta.
  6. Oreo – pisica ta alb-negru va adora acest nume. Este, de asemenea, scurt și sonor, iar pisoiul tău îl va învăța ușor.
  7. Atticus – dacă ești un cititor pasionat, probabil că ai citit romanul To Kill a Mockingbird. Dacă ți-a plăcut în mod deosebit, de ce să nu-ți numești pisica după unul dintre personajele sale?
  8. Blackie – Blackie are avantajul că este un nume unisex, așa că va fi util dacă ai un mascul sau o femelă, mai ales dacă este neagră sau cu pete negre.
  9. Shiva – Shiva este zeul hindus al naturii și al misterului, simbolizând cea mai întunecată și mai ascunsă parte a naturii. Perfectă pentru pisica ta cu un aspect misterios.
  10. Nemo – dacă ai copii acasă, numele unui erou dintr-un film de animație a ajuns cu siguranță în prim-plan atunci când vine vorba de „botezul” pisicii. Dacă aceasta este portocalie, Nemo ar fi ideal.
  11. Paco
  12. Challa
  13. Boris
  14. Kenny
  15. Ramé
  16. Daiki
  17. Makki
  18. Brock
  19. Shiro
  20. Lyla
  21. Leia
  22. Nox
  23. Neo
  24. Akira
  25. Amaya
  26. Simba
  27. Kira
  28. Venus
  29. Fito
  30. Pica
  31. Milo
  32. Loki
  33. Thor
  34. Blue
  35. Toby
  36. Rosa
  37. Lulu
  38. Luna
  39. Hope
  40. Olly