Home » Când, unde, cum » Omul care și-a construit un apartament în parcarea unui mall. Ce a pățit după ce a trăit 4 ani aici. Imagini cu locuința lui secretă

Omul care și-a construit un apartament în parcarea unui mall. Ce a pățit după ce a trăit 4 ani aici. Imagini cu locuința lui secretă

Manolică Anca / 27.04.2021, 10:48

Omul care și-a construit un apartament în parcarea unui mall. Deși ar părea greu de imaginat, ei bine, da, a și locuit în ea. Iată de unde i-a venit această idee trăsnită și cum arăta locuința lui secretă.

Omul care și-a construit un apartament în parcarea unui mall

În anul 2007, americanului Michael Townsend i s-a interzis pentru totdeauna accesul în mall-ul Providence Place din Rhode Island, după ce l-au descoperit ca fiind omul care și-a construit un apartament ilegal în parcarea subterană a centrului comercial.

Michael Townsend, în vârstă de 36 de ani, a spus că el și alți șapte prieteni au construit apartamentul de 230 de metri pătrați în parcare, începând din anul 2003, într-un spațiu de depozitare nefolosit. De altfel, aceștia au și filmat întregul proces de contrucție a locuinței, dar au făcut public videoclipul abia în anul 2016.

Locuința era dotată cu de toate

Locuința improvizată era dotată cu fotoliu, canapea, măsut de cafea, masă de sufragerie cu scaune, lămpi, covor și era decorată cu tablouri și bibelouri, multe dintre acestea cumpărate chiar din acel centru comercial. Ceea ce nu aveau era apă curentă și toaletă, însă se foloseau de toaletele din magazin.

Locuința construită în parcarea subterană
Locuința construită în parcarea subterană

De asemenea, locuința era dotată cu un TV și o consolă Playstation. Pentru a camufla locuința, Townsend a ridicat la intrare un zid din bolțari și a montat o ușă metalică, special pentru a induce în eroare eventualii musafiri nepoftiți, care ar putea crede că este intrarea într-o cameră tehnică.

În acest apartament cei șapte mâncau, dormea, beau, citeau și jucau jocuri video. Timp de patru ani, administratoii centrului comercial nu au bănuit nimic. Atunci când au fost descoperiți de echipa de securitate, aceștia se pregăteau de montat pardoseaua din lemn. Apartamentul era conectat la rețeaua electrică a mall-ului printr-un cablu din spațiul de depozitare.

Locuința construită în parcarea subterană
Locuința construită în parcarea subterană

Omul care și-a construit un apartament în parcarea unui mall. Cum i-a venit această idee inedită

Tinerii își doreau ca locuința să devină funcțională pe deplin până în anul 2008, însă au fost descoperiți în 2007. Ideea de a construi această locuință secretă i-a venit lui Townsend după ce a văzut o reclamă de Crăciun în care o voce feminină exclama cu entuziasm: „ce frumos ar fi dacă am putea locui în mall”. Se pare că ei au încercat pe pielea lor acest lucru.

Atunci când s-a făcut sesizarea la poliție că în parcarea mall-ului este contruit un apartament ilegal, agenții, intrigați de cele auzite, au venit într-un număr cât mai mare, pentru a se convinge.

„Am fost surprins de ceea ce a reușit să realizeze, dar fapta este în mod clar penală. Mall-ul este propietate privată”, a declarat pentru NBC News Stephen Campbell, unul dintre oamenii legii deplasați la locul faptei.

În cele din urmă. Townsend a fost acuzat doar de pătrundere neautorizată într-un spațiu privat, și a primit interdicție pe viață de a mai pătrunde vreodată în centrul comercial în care a locuit ascuns vreme de patru ani.