Home » Tehnologie & Știinta » Cum se conectează laptopul sau smartphone-ul la un Smart TV din gama LG, Samsung sau Sony

Cum se conectează laptopul sau smartphone-ul la un Smart TV din gama LG, Samsung sau Sony

Alexandru Cazacu / 14.04.2021, 16:28
Cum se conectează laptopul sau smartphone-ul la un Smart TV din gama LG, Samsung sau Sony

Mai nou, televizoarele de ultimă generație au multe funcții și oferă o experiență deosebită utilizatorilor. Printre acestea, se numără și conectarea telefoanelor sau a altor dispozitive la televizoare. Mai departe îți vom spune cum să faci acest lucru.

Cum se conectează laptopul sau smartphone-ul la un Smart TV

De să conectezi televizorul sau laptopul la televizor? Ei bine, făcând acest lucru vei putea să vezi pozele, videoclipuri sau filme și seriale online de pe telefon, care vor fi afișate pe ecranul televizorului tău. De asemenea, poți juca și jocuri Android direct pe televizor.

Una dintre cele mai ușoare modalități este sa conectezi smartphone-ul la televizor folosindu-te de rețeaua WiFi, funcție care este acceptata de majoritatea televizoarelor inteligente. În felul acesta nu vei fi limitat de cabluri sau adaptoare inutile. Mai mult de atât, conexiunea va rămâne salvată în memoria dispozitivelor. Trebuie dor să activezi funcția WiFi pe ambele dispozitive și să le conectezi cautând numele conexiunii dispozitivului.

Aplicații smart pentru conexiuni inteligente

Cu ajutorul conexiunii wireless poți să transferi foarte ușor imaginile de pe ecranul laptopului sau smartphone-ului direct pe televizorul tău. Printre cele mai populare aplicații pentru conectarea telefonului la televizor se numără Smart View, Google Chromcast, Screen Mirroring sau Miracast.

Ba chiar mai mult, unele telefoane suportă modul desktop atunci când sunt conectate la televizor. Mai exact, smartphone-ul va deveni o tastatură cu mouse, iar televizorul devine monitorul. Există multe modele cu funcția de mirroring (Samsung, Huawei, LG etc.).

De exemplu la Huawei poți verifica dacă ai iconița MirrorShare după ce dai swipe down. La Samsung verifică să vezi dacă ai iconița Screen Mirroring sau Smart View.

Televizoare cu funcția mirroring

Acum, majoritatea televizoarelor inteligente au funcția de mirroring inclusă. Televizoarele trebuie să fie de tip Smart TV, acestea având de obicei Mirror Sharing sau Screen Mirroring. În caz că televizorul nu suportă funcția de oglindire, atunci vom avea nevoie de un dispozitiv adițional care să preia această funcție.

Dacă nu avem un Smart TV, putem transforma televizorul într-unul cu ajutorul unui dispozitiv precum Chromecast. Acesta se conectează la televizor prin HDMI și se alimentează la portul USB al acestuia.

Ulterior, Chromecast se conectează prin Wi-fi la telefonul tău și vom avea un sistem pregătit pentru redarea de pe smartphone pe televizor, atât a imaginii, cât și a sunetului.

Cum se conectează laptopul sau telefonul la un Smart TV
Cum se conectează laptopul sau telefonul la un Smart TV

Setarea televizoarelor pentru a afișa ecranul smartphone-ului

Samsung

Majoritatea televizoarelor Samsung noi suportă aproape automat funcția de Screen Mirroring. În momentul în care un telefon încearcă să se conecteze la televizor, acesta îți va solicita acordul și apoi va afișa automat conținutul de pe smartphone, potrivit despregadget.ro.

La televizoarele mai vechi, trebuie să apăsați butonul ”source” pe telecomandă, iar de acolo trebuie să cautați opțiunea Screen Mirroring.

Sony

În mare parte, aceeași metoda se aplică și pentru televizoarele din gama Sony. Dacă televizorul are un sistem de operare Android, atunci poți descărca pe telefon aplicația Google Home App, care permite împerecherea dispozitivelor Android din aceeași rețea. Ulterior, vei putea reda fișierele de pe telefon pe televizor cu funcția Google Cast.

Important de menționat este că denumirile pentru aceasta funcție sunt diferite în meniu-rile televizoarelor. Tocmai de aceea trebuie să citiți cu atenție manualele de utilizare.

LG

Pe televizoarele LG de tip Smart TV, activarea funcției de mirroring este foarte simplă. Trebuie doar să alegeți aplicația Screen Share din meniul Web OS și apoi conectați cele două dispozitive.

Dacă televizorul tău LG este mai vechi, trebuie să intri la Setări /Rețea și de acolo să activezi opțiunea Miracast / Wi-Di. După ce ai făcut asta, deschide Allshare Cast pe smartphone iar după o căutare scurtă va fi descoperit televizorul LG.