Home » Știri » Trucuri pe Whatsapp – top 6 funcții puțin știute ale aplicației pe care o folosești zi de zi

Trucuri pe Whatsapp – top 6 funcții puțin știute ale aplicației pe care o folosești zi de zi

Pană Emanuela / 30.10.2020, 09:49

WhatsApp este una dintre cele mai cunoscute aplicații de mesagerie, fiind folosită de peste două miliarde de persoane din întreaga lume. Este puțin probabil să nu o folosești, dar având în vedere numărul mare de actualizări pe care le primește regulat, este aproape imposibil să-i cunoști toate trucurile. În continuare le vom menționa pe cele care vă îmbunătățesc cel mai mult experiența din timpul utilizării.

Trucuri pe Whatsapp

În ultimii ani, WhatsApp a devenit una dintre cele mai populare aplicații, depășind de ceva timp pragul de 2 miliarde de utilizatori pe întreg mapamondul.

„Suntem încântaţi să împărtăşim asta în prezent, WhatsApp numără peste două miliarde de utilizatori în lume (…) Ştim că, cu cât suntem mai conectaţi, cu atât mai mult trebuie să protejăm datele“, declarau, în luna februarie, reprezentanţii companiei.

Cu ceva ani în urmă, Facebook a plătit nu mai puțin de 19 miliarde de dolari pentru companie, iar Mark Zuckerberg justifica această sumă spunând că WhatsApp este una dinte puținele aplicații care au potențialul de a atinge un miliard de utilizatori și iată că nu s-a înșelat! Din contră.

Aplicația de mesagerie este folosită zilnic de copii, tineri, părinți și chiar de bunici, iar popularitatea sa se datorează în egală măsură faptului că este gratuită, dar și pentru că reușește să fie foarte stabilă în cea mai mare parte a timpului. Unde mai punem că este și ușor de utilizat.

Dacă ești genul care comunică digital, e greu să eviți WhatsApp în zilele noastre, dar află că poți folosi aplicația și mai eficient. Cum? Cu ajutorul unor caracteristici ușor de ratat, dar care îți pot face experiența mai plăcută.

Citește și: Trucuri pe Zoom numai bune de urmat. Te vor ajuta să te descurci mult mai ușor pe platformă

6 trucuri pe care oricine ar trebui să le știe

Am compilat cele mai bune tips & tricks legate de aplicația WhatsApp, ca să te ajutăm să te descurci și mai bine și să te distrezi mai mult când o folosești.

6 trucuri pe WhatsApp pe care oricine ar trebui să le știe
6 trucuri pe WhatsApp pe care oricine ar trebui să le știe

1. Cum transferi conversațiile

Dacă ești posesorul unui telefon Android cu un card microSD, este foarte ușor să salvezi conversațiile. Mergeți la „Settings“, apoi la „Chat Settings“ și după la „Blackup Conversations“. Informațiile vor fi transferate ulterior, odată cu cardul. În cazul în care nu aveți unul, va fi nevoie de un manager de fișiere pentru a accesa sdcard/WhatsApp, locația unde sunt stocate datele, și pentru a le transfera. Pentru iOS, instrucțiunile pot fi găsite pe site-ul Apple.

2. Cum vezi dacă mesajul tău a fost citit

Dacă ești utilizator de smartphone Android, este de ajuns să ții apăsat pe mesajul respectiv, iar apoi să alegi din meniu opțiunea „Info“, unde vei putea vedea când a fost trimis și citit mesajul. Pentru iOS, tot ce ai de făcut este să glisezi mesajul despre care dorești informații spre stânga. Această funcție este valabilă și pentru conversațiile din grupuri.

3. Cum să citești mesajele fără să dai seen

Primești o notificare pentru un mesaj lung și ai vrea să-l citești, însă nu-l poți vedea în bară pe tot. Trebuie să deschizi mesajul în aplicație ca să-l poți parcurge pe tot, dar apoi te simți obligat să răspunzi numaidecât dacă e important și poate, din anumite motive, nu vrei să faci asta. Așadar, ce rămâne de făcut? Ei bine, iată răspunsul: pune telefonul pe modul avion, deschide WhatsApp și citește mesajul. Ulterior, închide de tot aplicația și și dezactivează modul avion. Astfel, cât timp nu o vei deschide din nou, cine ți-a trimis mesajul n-o să vadă că l-ai citit.

4. Cum folosești caractere „bold“ sau „italic“ într-un mesaj

Această funcție s-a lăsat așteptată multă vreme, dar acum, în sfârșit, poate fi folosită și chiar foarte ușor.

  • dacă vrei să scrii cu caractere „bolt“, adaugă semnul asterisc * înaintea și la finalul cuvântului: *bolt*;
  • dacă vrei să folosești caractere „italic“, adaugă _ înainte și după cuvânt: _italic_.

5. Cum faci o scurtătură pe ecran?

Fiecare dintre noi are o anumită persoană sau un grup cu care vorbește mai des, astfel că dacă îți dorești să ai acces mai rapid la această conversație, trebuie să ții apăsat pe chat-ul respectiv și apoi, dintre variantele care îți vor fi afișate, să alegi opțiunea de „creare shortcut“. Îți va apărea apoi pe ecranul principal al telefonului shortcut-ul selectat cu imaginea de profil a persoanei respective.

6. Cum poți să faci statistici pe prietenii tăi

Te-ai întrebat vreodată care dintre prietenii tăi îți scrie cel mai mult? Cu aplicația WhatsApp nu poți să vezi decât contactele cu care ai cel mai mare schimb de informații, însă cu instrumentul WhatsAnalyzer, dezvoltat de universitatea Würzburg, poți analiza detaliat comportamentul pe aplicație: îți va arăta câte mesaje ți-ai trimis cu anumite persoane, cine îți scrie cel mai des, cine îți trimite cele mai multe fotografii și chiar cine îți scrie cele mai lungi mesaje.