Home » Când, unde, cum » Prăjitură simplă cu căpșuni. Desert rapid și savuros, doar cu câteva ingrediente

Prăjitură simplă cu căpșuni. Desert rapid și savuros, doar cu câteva ingrediente

Violeta Badea / 25.05.2021, 13:46
Prăjitură simplă cu căpșuni. Desert rapid și savuros, doar cu câteva ingrediente

Prăjitură simplă cu căpșuni. Prăjitura simplă cu căpșuni este delicioasă și perfectă pentru zilele toride de vară! Aroma fructelor te va încânta încă de la prima gustare, iar membrii familiei sau prietenii se vor îndrăgosti imediat de acest desert minunat. În acest material îți vom prezenta, pas cu pas, modul de preparare. Nu o să-ți vină să crezi cât de rapid se face!

Prăjitură simplă cu căpșuni

O prăjitură simplă cu căpșuni este tot ce poate fi mai bun pentru a întâmpina vara cum se cuvine. Acest desert se prepară foarte ușor, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar aroma acestor fructe te va cuceri încă de la prima gustare. Desertul acesta se poate servi dimineața alături de o cană de cafea, dar poate ține locul unei gustări în orice moment al zilei.

Prajitura nu necesită foarte mult timp, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și fructele pot fi înlocuite în funcție de sezon. În loc de căpșuni puteți prepara această prăjitură și cu caise, piersici, cireșe, vișine sau prune. Dacă iubești aceste fructe trebuie neapărat să o încerci. Este absolut fantastică! De ce să mai dai banii pe dulciurile nesănătoase pe care le găsești în comerț când poți să prepari un astfel de deliciu chiar la tine acasă? Iată de ce ingrediente ai nevoie cum se prepară.

Prajitura simpla cu capsuni este delicioasa si perfecta pentru zilele toride de vara, iar aroma fructelor ii va cuceri pe cei mici
Prajitura simpla cu capsuni este delicioasa si perfecta pentru zilele toride de vara, iar aroma fructelor ii va cuceri pe cei mici

Ingrediente

  • 500 de grame de căpșuni
  • șase ouă
  • 150 de grame de zahăr
  • 120 de grame de făină
  • o linguriță de zeamă de lămâie
  • o linguriță de coajă de lămâie
  • o esență de vanilie

Mod de preparare

Pentru început vom pregăti căpșunile. Acestea se spală și se curăță de codițe, iar apoi se taie  pe jumătate sau pe sfert și se pun iîntr-un vas. Deasupra se presară o lingură de zahăr și se mișcă ușor stânga-dreapta. Într-un bol se adaugă albușurile de ouă, iar deasupra se pun zeama și coaja de la lămâie. Se mixează foarte bine până se omogenizează compoziția, iar spuma va căpăta o culoare albă.

Într-un alt vas se adaugă gălbenușurile de la ouă, zahărul și esența de vanilie. Toate aceste ingrediente se bat bine până ce spuma devine lucioasă. Ulterior, se adaugă făina și se amestecă ușor cu mișcări circulare de sus în jos. Acest procedeu foarte simplu de a separa ouăle și de a bate albușurile spumă vă scutește de folosirea prafului de copt. Astfel, prăjitura noastră va deveni mai pufoasă, mai bună la gust și va crește foarte frumos.

După ce ați terminat de încorporat făina, se adaugă spuma albă și se amestecă ușor. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra se pun căpșunile. Tava cu prăjitură simplă cu căpșuni se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius și se ține la copt pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute. După ce s-a răcit desertul se decorează cu zahăr pudră și se porționează. Spor la treabă și poftă bună!