Home » Când, unde, cum » Desert libanez cu lapte, fistic și banane. Cum se face Kashta. Rețeta super simplă și rapidă

Desert libanez cu lapte, fistic și banane. Cum se face Kashta. Rețeta super simplă și rapidă

Violeta Badea / 15.05.2021, 12:52
Desert libanez cu lapte, fistic și banane. Cum se face Kashta. Rețeta super simplă și rapidă

Desert libanez cu lapte, fistic și banane. Kashta sau crema de lapte este un desert originar din Libia și are anumite arome deosebite de care te vei îndrăgosti pe loc! Este un preparat incredibil de simplu, de gustos și de răcoritor, ideal pentru zilele toride de vară. În acest material vă vom explica, pas cu pas, această rețetă ușoară și rapidă.

Desert libanez cu lapte, fistic și banane

Acest desert libanez cu lapte fistic și banane este un adevărat deliciu, mai ales în zilele călduroase de vară. Kashta reprezintă, de fapt, o cremă fină din lapte parfumat cu apă de trandafir și apă de flori de portocal. Preparatul se gătește foarte rapid, simplu, este plin de arome și se servește rece, iar în combinație cu fructe este absolut extraordinar.

Foarte mulți români merg la restaurantele libaneze special pentru a se bucura de acest desert delicios, dar acum ai posibilitatea de a-l prepara chiar la tine acasă. Tot ceea ce trebuie să faci este să respecți instrucțiunile de mai jos. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară.

Desert libanez cu lapte, fistic si banane
Desert libanez cu lapte, fistic si banane

Ingrediente

  • 600 de ml de lapte integral cu un conținut de 3,5% grăsime
  • 400 de ml de smântână neîndulcită pentru frișcă
  • cinci felii de pâina albă toast
  • 35 de g de faină de porumb (maizenă)
  • o lingură de apă de flori de portocal
  • o lingură de apă de flori de trandafiri
  • patru linguri (150 de g) de miere
  • trei bucăți de banane
  • 50 de g de fistic măcinat

Mod de preparare

Pentru început. Se îndepărtează coaja și se taie cele cinci felii de pâine albă în formă de cubulețe. Într-o cratiță mai mare se pune laptele, smântâna și se amestecă ușor. Apoi, se introduce pâinea în interiorul vasului și se lasă să se înmoaie, iar apoi se să drumul la foc mic.

Într-un bol se adaugă aproximativ 100 ml apă rece și se adaugă făina de porumb. După ce laptele și smântâna au început să firabă, se adaugă făina dizolvată și se amestecă bine cu ajutorul unui tel. Apoi, se lasă pe foc până când compoziția începe să se îngroașe. Ulterior, se oprește focul și se lasă să se răcească.

După ce s-a răcit, se adaugă apa de flori de portocal și apa de trandafiri. Apoi, se introduce crema pe care am obținut-o în frigider pentru câteva ore, sau cel mai bine de seara până dimineața. În tot acest timp,compoziția se va îngroșa puțin. Apoi, crema se așeză în farfurii întinse și se pun deasupra felii de banană, miere și fistic măcinat. Spor la treabă și poftă bună!

Despre bucătăria libaneză

Bucataria libaneză reprezintă o combinație între bucataria mediteraneană și cea arabească, fiind reprezentativă în spațiul mediteraneean, extrem de renumită în toata lumea și considerată una din cele mai sănătoase. De asemenea, bucătăria libaneză este extrem de apreciată în țara noastră.

Aceasta are la bază foarte multe fructe, legume (în special linte, năut, vinete, dovlecei), carne slabă (pui, pește, fructe de mare). În schimb, carnea roșie (miel in mod special) este consumată foarte puțin. Libanezii preferă lactatele, ierburile aromatice și condimentele (mentă, pătrunjel, oregano, usturoi, enibahar, nucșoară și scorțișoară). De asemenea, lipiile libaneze sunt populare în întreaga lume.