Home » Life & Style » Rețete de gogoși pufoase și mari. Explicații pas cu pas. Secretul care te ajută să obții aluatul perfect pentru gogoși

Rețete de gogoși pufoase și mari. Explicații pas cu pas. Secretul care te ajută să obții aluatul perfect pentru gogoși

Manolică Anca / 23.03.2021, 13:09
Rețete de gogoși pufoase și mari. Explicații pas cu pas. Secretul care te ajută să obții aluatul perfect pentru gogoși

Rețete de gogoși pufoase și mari. Oricât ai încerca să le prepari acasă, parcă niciodată nu îți ies la fel de pufoase ca cele din comerț, nu-i așa? Și te tot întrebi care este secretul gogoșeriilor de scot „pe bandă rulantă” acele gogoși cu o textură perfectă? Iată ce pași trebuie să urmezi.

Rețete de gogoși pufoase și mari

Cui nu îi plac gogoșile, mai ales că ne trimit, pe cei mai mulți dintre noi, cu gândul la copilărie. Este desertul pe care nimeni nu l-ar refuza. Așadar, dacă îți este poftă de ceva dulce și nu știi ce să mai prepari, gogoșile vor fi mereu o alegere perfectă, pentru că sunt simplu și rapid de preparat. Această rețetă nu presupune ingrediente costisitoare și nici foarte mult efort.

Tot ce trebuie să faci este să respecți întocmai toți pașii și cantitățile indicate ale acestei rețete pentru a obține niște gogoși pufoase și mari ca la gogoșerii. De asemenea, este foarte important și felul în care modelezi coca. Acesta este secretul pentru ca gogoșile să fie pufoase. Majoritatea celor care fac acest preparat întind aluatul, după care îl taie cu un pahar. Ei bine, acest lucru este greșit! Aluatul trebuie modelat sub forma unor biluțe, iar apoi trebuie lăsat la crescut. Doar în felul acesta gogoșile vor ieși moi și pufoase. Dar hai să vedem, pas cu pas, ce ai de făcut.

Rețete de gogoși pufoase și mari
Rețete de gogoși pufoase și mari

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 250 ml de lapte
  • 50 g de unt topit
  • 40 g de zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • puțină sare

Mod de preparare

Pentru început, se toarnă laptele călduț într-un bol mare, peste care se adaugă zahărul, drojdia și se amestecă totul foarte bine până se omogenizează. După ce este gata, compoziția se lasă la odihnit aprozimativ zece minute sau până va prinde un aspect spumos.

După ce se observă o spumă la suprafață, se adaugă ouăle, untul topit și răcit, coaja de lămâie și esența de vanilie și se amestcă foarte bine, până se încorporează toate ingredientele. Mai apoi, se adaugă făina și sarea și, cu o spatulă, se amestecă foarte bine. Este important să nu rămână cocoloașe în compoziție. După ce s-a format aluatul, se frământă și cu mâna vreme de 15 – 20 de minute.

Ulterior, se modelează aluatul sub forma unei bine, se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la crescut pentru aproximativ 40 de minute sau până când își vor dubla volumul. Este foarte important ca temperatura din încăpăre să fie ridicată. Apoi, compoziția se împarte în biluțe mai mici, de circa 70 de grame. Foaia de copt se taie în bucăți mici, pătrate, care se ung cu puțin ulei. Fiecare „mingiuță” de aluat se pune pe câte o astfel de bucată de foaie de copt.

Se mai lasă la crescut vreme de 20 de minute, după care se pun în uleiul încins într-o tigaie înaltă, cu ajutorul unei linguri. Se prăjesc la foc mediu. La final, se pudrează cu zahăr pudră și sunt gata de consumat, după preferințe.

Spor în bucătărie și poftă bună!