Home » Life & Style » Rețetă de gogoși de la Chef Nicolai Tand. Cum să le faci moi și pufoase. Secretul celor mai bune gogoși

Rețetă de gogoși de la Chef Nicolai Tand. Cum să le faci moi și pufoase. Secretul celor mai bune gogoși

Manolică Anca / 14.01.2021, 13:07
Rețetă de gogoși de la Chef Nicolai Tand. Cum să le faci moi și pufoase. Secretul celor mai bune gogoși

Rețetă de gogoși de la Chef Nicolai Tand. Acestea sunt, cel mai probabil, printre primele deserturi care ne vin în minte atunci când de amintim de copilărie. Rețeta este extrem de gustoasă, ieftină și rapid de preparat, fiind desertul perfect pentru zilele în care ții post și vrei să te răsfeți cu ceva dulce. Iată care este secretul lui Chef Nicolai Tand pentru ca acestea să iasă moi și pufoase.

Rețetă de gogoși de la Chef Nicolai Tand

Ți-e poftă de ceva dulce și nu știi ce să prepari rapid? Ei bine, această rețetă de gogoși de la Chef Nicolai Tand sigur te va convinge să te apuci cât mai rapid de treabă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este trucul secret al Chefului pentru a le face moi și pufoase.

Ingrediente

  • 300 ml de apă minerală
  • 500 g de făină
  • 30 g de zahăr
  • 20 g de ulei
  • un cub de drojdie
  • coajă de lămâie
  • un litru ulei pentru prăjit
  • gem sau dulceață pentru umplutură
  • zahăr pudră pentru ornat
Gogoși moi și gustoase a la Chef Nicolai Tand
Gogoși moi și gustoase a la Chef Nicolai Tand

Mod de preparare

Pentru început, se adaugă într-un vas drojdia, apă minerală, zahăr și un vârf de sare și se mixează la viteză mică. Treptat, se adaugă făina, coaja de lămâie și, după ce s-au încorporat bine toate ingredientele, se adaugă 20 de g de ulei pentru un plus de grăsime. După ce aluatul este bine frământat, se pune într-un vas care se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit, într-un loc cald, pentru aproximativ 45 de minute sau până când acesta își triplează volumul.

Apoi, pe un blat de bucătărie se presară făină și se întinde aluatul în grosime de maxim 1 cm. Cu un pahar, se decupează forme rotunde și se mai lasă la crescut aproximativ 20 de minute. Într-o tigaie, se încinge foarte bine uleiul și se pun gogoșile, pe rând, la prăjit. După ce sunt gata, se scot pe o farfurie cu servețel. O parte dintre ele pot fi tăvălite prin zahăr pudră, în timp ce celelalte pot fi umplute cu gen sau dulceață, după preferințe. Pentru a le umple cu gem sau dulceață, se face un con din hârtie de pergament, iar printr-o incizie cu un cuțit pe partea laterală a gogoșii șe umple, după gust, cu umplutura dorită de fiecare.

Și acum sigur te întrebi care este, de fapt, secretul pentru această rețetă de gogoși de la Chef Nicolai Tand. Ei bine, sunt chiar două. Unul dintre acestea este a se folosi apă minerală în aluat. Aceasta conferă o textură aparte gogoșilor, făcându-le mai aerate, mai pufoase și mai moi. O gogoașă nu trebuie să fie plină de aluat și vârtoasă. Ea este perfectă atunci când în interior aluatul are și găurele. Un alt sfat este în privința aluatului. Acesta trebuie ținut la dospit într-un loc cald, la fel ca altuatul pentru cozonac.

Spor în Bucătărie și poftă bună!