Home » Știri » Brioșe de ciocolată cu centru lichid – rețeta de cofetărie

Brioșe de ciocolată cu centru lichid – rețeta de cofetărie

Violeta Badea / 19.01.2021, 11:35
Brioșe de ciocolată cu centru lichid – rețeta de cofetărie

Brioșe de ciocolată cu centru lichid – rețeta de cofetărie. Dacă ai poftă de ceva dulce, un mic desert pe care să-l serveşti rapid sau ai musafiri şi nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătătie, noi venim cu o propunere. Brioşe de ciocolată! Sunt foarte uşor de preparat, sunt gustoase, iar un mare avantaj este că sunt în porţii individuale şi că se mănâncă fără tacâmuri, deci scapi şi de spălatul vaselor. Iată reţeta pentru cele mai delicioase brioşe de ciocolată cu centru lichid.

Brioșe de ciocolată cu centru lichid. Ingrediente

150 de grame de ciocolată amăruie (70% cacao)

20 de grame de făină

două ouă, plus un gălbenuş de ou

un praf de sare

zece grame de cacao, plus un lgt pt pudrat formele

80 de grame de unt

90 de grame de zahăr pudră

vanilie

Menţionăm că aceste cantităţi sunt valabile doar pentru patru brioşe.

Briosele de ciocolata sunt foarte simplu de preparat
Briosele de ciocolata sunt foarte simplu de preparat

Mod de preparare

Pentru început, se adaugă într-un vas ciocolata pentru a o topi prin procedeul bain-marie. Apoi, după ce s-a topit ciocolata, se adaugă şi untul tăiat în cubuleţe, se amestecă totul până se topeşte şi acesta (menţionăm că tot la bain-marie).

Într-un recipient adăugăm ouăle, vanilia şi cu zahărul pudră. Se amestecă uşor toate pentru aproximativ zece minute până în momentul în care am observat că compoziţia a devenit consistentă şi spumoasă.

Apoi, ciocolata se toarnă peste acest amestec, iar treptat se adaugă cacao, făina şi sarea. Se amestecă bine, nu trebuie să se formeze cocoloaşe, ingredientele trebuie să fie foarte bine încorporate, iar compoziţia să aibă un aspect plăcut şi să fie omogenă.

După ce este gata, luăm formele şi le ungem cu puţin unt şi le tapetăm cu cacao. Dacă se formează un strat prea mare, le scuturăm puţin (nu trebuie să fie cacao în exces). Gospodinele ne recomandă să folosim formele care sunt fabricate din folie de aluminiu de unică folosinţă. Acestea se găsesc în supermarketuri, sunt ieftine, uşoare şi foarte utile la coacerea prăjiturilor. De asemenea, în magazine mai găsim un tip de forme fabricate din silicon, dar de această dată vom opta pentru prima variantă.

După ce am aşezat compoziţia în forme, le lăsăm puţin la odihnă până setăm cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Menţionăm cu trebuie să preîncălziţi cuptorul. Apoi, punem formele pe o tavă şi le băgăm la cuptor. Cofetarii ne recomandă să le ţinem la cuptor aproximativ între 13 şi 15 minute, în funcţie de cuptorul pe care îl folosiţi.

În cazul în care le ţineţi două trei minute în plus, nu trebuie să vă îngrijoraţi. Este posibil ca centrul să devină puţin mai solid, dar este foarte bun şi aşa. Foarte multe persoane la ţin intenţionat mai mult la cuptor, deoarece spun că aşa sunt mai delicioase şi nu sunt deloc greţoase.

După ce s-au copt şi am scos formele din cuptor. Lăsăm să se răcească aproximativ două minute (e important să le serviţi călduţe) şi le răsturnăm cu faţa în jos pe un platou. Deasupra se presară cu zahăr pudră şi se servesc alături de îngheţată. O minunăţie! Spor în bucătărie şi poftă bună!