Home » Știri » Tort de cicolată cu ricotta – care e secretul să îți iasă perfect

Tort de cicolată cu ricotta – care e secretul să îți iasă perfect

Violeta Badea / 18.01.2021, 15:14
Tort de cicolată cu ricotta – care e secretul să îți iasă perfect

Tort de cicolată cu ricotta – care e secretul să îți iasă perfect. Tortul este unul dintre deserturile preferate ale celor mici. Acestea se pot servi la o masă în familie sau la un eveniment important. În acest articol vă vom prezenta un tort delicios de ciocolată cu ricotta. Este ideal atunci când vrei să-i surprinzi  pe cei dragi cu o gustare dulce şi savuroasă. De asemenea, nu aveţi nevoie de foarte multe ingrediente, este o reţetă uşor de preparat şi nu va da bătăi de cap celor care vor dori să o încerce.

Ingrediente

250 de grame de urdă ( puteţi opta fie pentru cea de oaie sau cea de vacă, în funcţie de preferinţe) 
250 de grame de zahar tos 
trei ouă 
80 de grame de faină
75 de grame de Cacao amăruie 
100 de grame de unt 
16 grame de praf de copt 

Mod de preparare

Pentru început se ia un bol şi se adaugă urda (aceasta nu trebuie să conţină apă, de aceea vă sfătuim să îndepărtaţi cât mai mult din apa care se lasă în mod obişnui în astfel de brânzeturi). Aceasta se amestecă împreună cu zahărul. Se amestecă bine compoziţia cu mixerul. La final zahărul trebuie să fie topit în totalitate.

Apoi, ouăle se adaugă treptat. Atenţie! Aici este important să luăm câte unul şi să îl încorporăm, apoi pe al doilea şi, în cele din urmă, pe al treilea. Se presară făina şi cacao treptat şi amestecăm bine compoziţia. Trebuie să evităm formarea cocoloaşelor.

Punem untul într-un recipient şi îl topim prin tehnica bain-marie sau în cuptorul cu microunde. După ce s-a topit, îl adăugăm treptat în compoziţie, amestecând uşor. Apoi, aluatul rezultat îl aşezăm într-o formă, tapetată cu hârtie de copt, preîncălzim cuptorul la 160 de grade şi băgăm forma la cuptor. Aşteptăm aproximativ 40 de minute. Aceasta este reţeta pentru blatul tortului, iar gustul este delicios. Apoi, ne ocupăm de prepararea cremei.

Tort de cicolata cu ricotta
Tort de cicolata cu ricotta

Ingrediente – cremă de lapte cu ciocolată albă

150 de grame de lapte 
100 de grame de frişcă lichidă 
două galbenuşuri de ou
125 de grame ciocolată albă 
15 grame de amidon de porumb 
25 de grame de zahăr 
o linguriţă de coajă de portocală rasă
o păstaie de vanilie

Mod de preparare

Luăm o crăticioară în care adăugăm laptele, frişca lichidă, păstaia de vanilie şi le punem la fiert. Într-un bol punem zahărul, amidonul de porumb şi gălbenulurile (acestea se bat înainte).  Le amestecăm bine până se omogenizează.

Păstaia de vanilie se scoate din compoziţia de pe foc, dar doar după ce fierbe laptele. Luăm crăticioara de pe foc şi adăugăm compoziţia pe care am obţinut-o în bol. Punem, din nou, pe aragaz la foc mic şi amestecăm uşor cu ajutorul unei linguri de lemn. După câteva minute, crema rezultată trebuie să fie densă şi plăcută la culoare.

Ciocolata albă se taie în bucăţi mici şi se amestecă bine cu compoziţia. După ce s-a răcit, tortul se îmbracă” cu această cremă delicioasă. Apoi, tortul se poate decora cu ganache de ciocolata.

Ingrediente

70 de grame de ciocolata amăruie 
30 de grame de ciocolată cu lapte 
130 de grame de frişcă lichidă
o linguriţă de miere
o linguriţă de unt

Mod de preparare

Frişca lichidă şi mierea se pun pe foc, înainte de a începe să fiarbă se varsă peste ciocolata ruptă mărunt. Amestecăm bine, adăugăm untul şi se lasă la răcit. Apoi, tortul se decorează după gustul dumneavoastră. Poftă bună!