Home » Știri » Cele mai bune rețete ale lui Jamie Oliver. Preparatele care l-au făcut celebru

Cele mai bune rețete ale lui Jamie Oliver. Preparatele care l-au făcut celebru

Violeta Badea / 12.01.2021, 17:30
Cele mai bune rețete ale lui Jamie Oliver. Preparatele care l-au făcut celebru

Cele mai bune rețete ale lui Jamie Oliver. Preparatele care l-au făcut celebru. Jamie Oliver este un cunoscut bucătar englez, datorită cărților de bucate pe care le-a scris. Acesta s-a născut pe 27 mai 1975 și are o serie de emisiuni televizate „The Naked Chef”, în traducere „Bucătarul Dezbrăcat”.

Carismaticul Jamie s-a familiarizat rapid cu tehnicile și ustensilele folosite în bucătărie de tatăl său. La numai 16 ani început să lucreze la River Cafe în Londra. Jamie Oliver a apărut pentru prima oară la televiziune într-un documentar despre River Cafe și fost remarcat de o mare companie de televiziune și invitat să prezinte prima serie din emisiunea „Naked Chef”. În acest articol vă vom prezenta câteva rețete care l-am făcut celebru pe blondul bucătăriei engleze.

Reteta lui Jamie Oliver. Cum se prepara supa crema de dovleac cu crutoane
Reteta lui Jamie Oliver. Cum se prepara supa crema de dovleac cu crutoane
  • Cele mai bune rețete ale lui Jamie Oliver. Supă cremă de dovleac cu crutoane

În sezonul de toamnă, dovleacul este vedeta principală. Tot mai multe persoane o folosesc pentru rețete delicioase. De data aceasta, venim cu o idee pentru o supă cremă de dovleac cu crutoane (după rețeta lui Jamie) pe care nu te poți abține să nu o încerci.

Ingrediente

16 frunze proaspete de salvie

două cepe roșii

două tije de țelină

doi morcovi

patru caței de usturoi

două fire de rozmarin proaspăt

o jumătate de ardei chili roșu, fără semințe

două kg de dovleac de plăcintă

doi litri de supă de pui

ulei de măsline extravirgin

Pentru crutoane folosim:

ulei de măsline extravirgin

16 felii de ciabatta

o bucată parmezan

Mod de preparare

Se adaugă puțin ulei de măsline într-o tigaie și se prăjesc frunzele de salvie timp de 30 de secunde. Apoi, se scot pe un șervetel de hârtie. În uleiul care a rămas se pun la prăjit următoarele: ceapa, țelina, morcovul, usturoiul, frunzele de rozmarin, ardeiul chili și așezonează cu sare și piper.

După aceea, se lasă 10 minute, până se înmoaie puțin ingredientele, apoi se adaugă dovleacul și supa. Lăsăm toate legumele sa fiarbă timp de 30 de minute. După ce au fiert, luăm un blender pentru a le mixa, iar în final trebuie să arate ca un piure. Se adaugă supă treptat pentru ca piureul să se subțieze.

Pentru prepararea crutoanelor trebuie să turnăm uleiul de măsline extravirgin peste bucățile de ciabatta. Apoi se presară parmezan peste ele și se pun într-o tigaie încinsă, dar atenție, NU se adaugă ulei. Se lasă în tigaie până se rumenesc. În final, supa cremă de dovleac cu crutoane este gata! Poftă bună!

Reteta lui Jamie Oliver. Cum se prepara aripioarele de miere cu ghimbir
Reteta lui Jamie Oliver. Cum se prepara aripioarele de miere cu ghimbir
  • Aripioare cu miere și ghimbir

Jamie Oliver este recunoscut pentru rețetele sale delicioase. Vă recomandăm să încercați aripioarele de miere și ghimbir, nu veți regreta această alegere! Sunt savuroase și ușor de pregătit.

Ingrediente

25 aripioare de pui

o legătură de ceapă verde

cinci linguri de miere

două linguri de sos de soia

un ardei iute roșu

o bucată de 2 cm ghimbir ras

cinci crenguțe de cimbru frunze

Mod de preparare

Pentru început se amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron. Atenție! Sosul trebuie să iasă lipicios. Se pun aripioarele de pui pe o tavă și peste acestea se toarnă sosul delicios. Aripioarele trebuie să fie aranjate într-un singur strat, pentru ca sosul să stea peste fiecare aripioară.

Tava se acoperă cu o folie și se lasă la rece până a doua zi. Apoi, se ia o tigaie și se prepară aripioarele aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. În final, se bagă la cuptor 10 minute și preparatul este gata! Poftă bună!

Reteta lui Jamie Oliver. Cum se prepara un chec, fara coacere
Reteta lui Jamie Oliver. Cum se prepara un chec, fara coacere
  • Cele mai bune rețete ale lui Jamie Oliver. Chec delicios, fără coacere

Jamie Oliver se pricepe și la dulciuri. Iată rețeta pentru un chec savuros, rapid si aromat propus de carismaticul bucătar.

Ingrediente

200 g de biscuiți digestivi

100 g de nucă

100 g de fistic

șase cireșe confiate

două bucați de bezea

140 g de unt

o lingură de miere

210 g de ciocolată neagră

Mod de preparare

Pentru început, se zdrobesc biscuiții și se amestecă cu nucile, fisticul și ciresele confiate. Apoi, ingredientele se pun într-un vas termorezistent și se lasă să se topească la abur.

Acest amestec se combină cu compozitia de fistic și se amestecă bine până se omogenizază. Se toarnă totul într-o tavă de cozonac pe care am așezat  o folie de plastic ș sei presează bine. Checul se lasă la frigider timp de câteva ore. Acesta se servește rece. Pofta bună!