Home » Știri » De ce să pui bicarbonat de sodiu în clătite. Trucul mai puțin știut

De ce să pui bicarbonat de sodiu în clătite. Trucul mai puțin știut

Violeta Badea / 15.01.2021, 15:27
De ce să pui bicarbonat de sodiu în clătite. Trucul mai puțin știut

De ce să pui bicarbonat de sodiu în clătite. Trucul mai puțin știut. Clătitele sunt unele dintre cele mai renumite şi uşor de preparat reţete de desert. Sunt iubite de copii şi adulţi, dar uneori gătirea acestora presupune o serie de secrete, deoarece observăm că se lipesc, nu au crescut sau sunt lipsite de gust.

Însă, există un ingredient care le face să fie mai pufoase şi care este la îndemna oricui: bicarbonatul de sodiu. Astfel, dacă te-ai săturat să dai greş, mergi pe mâna noastră şi adaugă doar un pic de bicarbonat de sodiu. Cu siguranţă, vei obţine nişte clătite mai pufoase şi mai gustoase.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în clătite

Bicarbonatul de sodiu s-a dovedit, de-a lungul timpului, a fi un ingredient miraculos în casă şi, mai ales, în bucătărie. Cele mai multe dintre reţetele formate din aluat pentru prăjituri conţin acest ingredient minune. Astfel, dacă îţi doreşti să obţii nişte clătite apetisante adaugă bicarbonat de sodiu. Efectele acestuia sunt geniale!

În acest articol vă vom prezenta o reţetă care nu este deloc greu de preparat şi foarte atractivă, mai ales pentru iubitorii de dulciuri: Clătite pufoase cu banană şi ciocolată, sună bine, nu-i aşa?

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune care face clatitele mai pufoase si delicioase
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune care face clatitele mai pufoase si delicioase

Ingrediente

160 g de făină

300 ml de lapte

două plicuri de zahăr vanilat

două lingurițe de praf de copt

o jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu

o lingură de esență de vanilie

două Ouă

un pliculeţ de praf

Mod de preparare

Pentru început luăm un castron în care se adaugă făina, apoi se pun praful de copt și sarea. Amestecăm bine compoziţia. Separat într-un alt recipient spargem cele două ouă, deasupra acestora punem zahărul vanilat şi se amestecă bine până se omogenizează compoziţia.

După ce s-a legat bine compoziţia, se adaugă peste ouă făina, apoi se toarnă laptele puţin câte puţin şi se amestecă bine. După aceea se adaugă jumătatea de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi se stropeşte cu esenţa de vanilie. Se amestecă totul până ce toate ingredientele sunt integrate.

De asemenea, menţionăm că este foarte important să te asiguri că presari câte o lingură de făină, pe rând pentru a nu se forma aşa numitele cocoloașe. De cele mai multe ori, acestea dau bătăi de cap gospodinelor. Poţi folosi un mixer care să te ajute. Compoziția obținută ar trebui să fie asemănătoare unui iaurt. Dacă vrei ca aluatul să fie unul și mai pufos, poți pune opţional și puțină apă minerală în compoziţie.

Pentru a prăji clătitele, se ia o tigaie şi se pune pe foc, dar nu înainte de a o unge cu puţin ulei. Este important acest lucru, mai ales pentru prima clătită! Astfel, evităm ca foaia de clătită să se lipească. Cu ajutorul unui polonic turnăm în tigaie compoziţe, cât să fie potrivită pentru o singură clătită. Apoi, se rumeneşte clătita şi pe o parte şi pe alta, iar apoi se aşează pe o farfurie întinsă.

În final, întindem pe suprafaţa clătitei ciocolată şi tăiem o banana în felii. Preparatul este gata pentru servire. Poftă bună!