Home » Life & Style » Trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru un miros proaspăt în casa ta

Trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru un miros proaspăt în casa ta

Bucur Ioana / 12.11.2020, 10:58
Trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru un miros proaspăt în casa ta

Cu cât petrecem mai mult timp în casă, cu atât mai important devine să știm ce trebuie să facem pentru a avea mereu aer curat în camere. Află care sunt cele mai eficiente trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru un miros proaspăt în casa ta.

Cum folosești bicarbonatul de sodiu pentru a menține un miros proaspăt în casă

Oricât am încerca să păstrăm ordinea în casă, mirosurile mai puțin plăcute se pot instala în camere când ne așteptăm mai puțin. Tocmai de aceea ar trebui să știm care sunt cele mai eficiente trucuri ce ne ajută să le neutralizăm. În primul rând, trebuie să fim atenți la principalele surse de miros neplăcut: să golim coșurile de gunoi, să spălăm vesela folosită sau, cei mai norocoși, să o pună în mașina e spălat vase, să verificăm în mod regulat alimentele din frigider. Pentru pasul următor, bicarbonatul de sodiu este o adevărată armă secretă.

Trucuri cu bicarbonat de sodiu pentru un miros proaspăt în casa ta. Ce trebuie să faci

Pentru a neutraliza mirosul neplăcut din frigider, între două sesiuni de curățare, bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai eficiente soluții. Umple un recipient cu bicarbonat de sodiu și pune-l în frigider ca să absoarbă diversele arome de mâncare. Poți folosi o ceașcă, dar, dacă nu vrei să existe riscul să o verși din greșeală, se poate folosi un recipient special, important este să aibă suficiente găuri pentru a permite circularea mirosurilor.

Un alt truc cu bicarbonat de sodiu vizează chiuveta. Toarnă câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu în scurgere, apoi lasă apa fierbinte să curgă, câteva minute. Pulberea de bicarbonat are proprietati puternice de neutralizare a diverselor emanatii și poate fi folisită săptămânal în timpul curățeniei. În cazul în care se formează blocaje la nivelul țevilor, se recomandă folosirea unui dispozitiv pentru desfundat chiuvete si alte produse create special pentru acest scop.

Bicarbonatul de sodiu, arma secretă a gospodinelor
Bicarbonatul de sodiu, arma secretă a gospodinelor

Până și covoarele și mochetele se pot curăța cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. amestecă puțin praf cu câteva picături de ulei esențial cu aroma preferatîă într-un vas și presară-l, apoi, pe suprafațele respective. Pentru a obține rezultate maxime, lăsați amestecul să acționeze peste noapte.

Dacă vreți să păstrați un miros proaspăt în casă, în cazul în care ai o bucătărie open space, adaugă câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un vas de gătit cu apă care fierbe pe aragaz. Las-o descoperită și, în scurt timp, îți vei putea primi oaspeții într-o atmosferă proaspătă.

Alte trucuri pentru a menține aerul proaspăt în casă 

Dacă vrei să păstrezi aerul proaspăt în casă, igienizarea regulată este esențială, însă există și alte trucuri de care poți ține cont ca să-ți ușurezi munca:

  • Înlocuiește covoarele cu fir lung cu cele cu fir scurt;
  • Curăță covoarele și mocheta de cel puțin două ori pe săptămână, folosind un aspirator cu filtru HEPA, ce te vor ajuta să elimini un procent important de bacterii și alți agenți contaminanți;
  • Acoperă canapeaua cu o husă detașabilă ce se poate spăla, la nevoie.
Bicarbonatul de sodiu scoate și petele de pe rufe
Bicarbonatul de sodiu scoate și petele de pe rufe

Cum mai poate fi folosit bicarbonatul de sodiu în casă?

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la menținerea rufelor proaspete mai mult timp, cu ajutorul uleiurilor esențiale, precum cel de mentă, lavandă, lămâie sau portocale. Puneți bicarbonat de sodiu într-un borcan. Adăugați, apoi, câteva picături de uleiuri esențiale. Închideți recipientul cu un capac și agitați bine.

Bicarbonatul de sodiu este o soluție la îndemâna oricui și deloc costisitoare pentru îndepărtarea petelor de pe rufe, dar și a mirosurilor neplăcute. Preparați un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Cantitățile trebuie potrivite astfel încăt să se obțină o consistență păstoasă. Aceasta se pune pe zona murdară și se lasă să acționeze câteva minute, până când substanța pătrunde bine în țesătură. Apoi, rufele se pun în mașina de spălat, la un ciclu normal de spălare, dar fixând o temperatură mai ridicată.