Home » Life & Style » De ce e bine de fapt să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Efecte uimitoare

De ce e bine de fapt să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Efecte uimitoare

Bucur Ioana / 07.10.2020, 12:31

Este arma secretă a multor gospodine, când trebuie să curețe diverse suprafețe sau obiecte din casă, însă are efecte uimitoare și în ritualurile de înfrumusețare. Iată de ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr! După ce vei vedea rezultatele, vei folosi mereu acest truc.

Ce efecte uimitoare vei vedea dacă pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr

Una dintre cele mai des întâlnite probleme cu care se confruntă femeile este excesul de sebum. Efectele negative se resimt nu doar la nivelul firului de păr, ci și la nivelul scalpului și tenului. Cu toate că pe piață există numeroase produse create pentru a trata această problemă, multe nu sunt eficiente, iar cele care dau rezultate sunt, de multe ori, destul de costisitoare. Există, totuși, și o variantă simplă și care nu va îți va afecta bugetul. Bicarbonatul de sodiu are numeroase efecte benefice și este folosit cu succes în cosmetică și la tratamentele de înfrumusețare. Este folosit de persoanele care au probleme cu acneea, însă, dacă poate da rezultate excelente și în lupta cu excesul de sebum. Iată ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr!

De ce e bine de fapt să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Efecte uimitoare
De ce e bine de fapt să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Efecte uimitoare

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr

Bicarbonatul de sodiu în șamponul de păr este o soluție simplă, la îndemâna oricui și ieftină pentru a trata excesul de sebum. Nu trebuie decât să adaugi o cantitate mică în șamponul cu care te speli în mod normal pe păr. În plus, este recomandat și persoanelor care își țin părul în dread-uri. Trebuie doar să fie amestecat cu zeamă de lămâie și dizolvat într-un pahar cu apă caldă. Soluția obținută se stropește peste codițe, reîmprospătând părul.

Cum mai poate ajuta bicarbonatul de sodiu la sănătate părului

Bicarbonatul de sodiu mai pote fi folosit și pentru a curața peria de păr. Uleiurile de pe firele podoabei capilare și resturile de produse de îngrijire sau de coafat se transfera pe aceasta. Dacă nu crei să îți cumperi una nouă atât de des, o poți igieniza foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să înmoi perii într-o soluție obținută din dizolvarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă. După ce lași câteva minute soluția să acționeze, clătește peria sau pieptănul cu apă caldă.

De ce e bine de fapt să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Efecte uimitoare
De ce e bine de fapt să pui bicarbonat de sodiu în șamponul de păr. Efecte uimitoare

De ce ar trebui să spălați fructele și legumele într-o soluție de bicarbonat de sodiu înainte de a le mânca

O altă utilizare importantă a bicarbonatului de sodiu este dată de capacitatea acestuia de a elimina pesticidele de pe fructe și legume. Astfel, înainte de la găti sau mânca, pune o cană de bicarbonat de sodiu în chiuveta plină cu apă, apoi adaugă fructele și legumele. Lasă-le la înmuiat, timp de aproximativ 15 minute.

Mituri despre bicarbonatul de sodiu. Cum nu trebuie folosit niciodată

Bicarbonatul de sodiu este și un bun antiinflamator și emolient. De aceea, apa cu bicarbonat poate ajuta la accelerarea procesului de refacere a mucoasei gâtului, în cazul unei infecții în gât. Atenție, această soluție se folosește doar în gargară, nu se bea niciodată!

Mai mult, specialiștii nu recomandă nici spălatul pe dinți cu bicarbonat de sodiu sau cu paste de dinți ce au substanța în compoziție.

„Tartrul poate fi îndepărtat doar mecanic, folosindu-se un instrument specific, pe scaunul medicului stomatolog. Nu poate fin îndepărtat cu nicio pastă de dinți și niciun caz cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul și și pastele de dinți care sunt speciale pentru tartru sunt foarte abrazive. Pe lângă tartru, vor îndepărta puțin și din smalțul dinților. Automat, vom avea dinți care se vor fisura și se vor caria mai ușor”, a explicat dr. Ionuț Leahu, medic primar stomatolog, pentru stirileprotv.ro.