Home » Life & Style » Trucul simplu care te ajută să cureți ușor și repede vinetele coapte. Metoda pe care o vei folosi mereu

Trucul simplu care te ajută să cureți ușor și repede vinetele coapte. Metoda pe care o vei folosi mereu

Bucur Ioana / 05.10.2020, 16:04

 Vinetele coapte sunt printre preparatee preferate ale românilor. Din păcate, chiar și cele mai iscusite gospodine fug când aud că trebuie să le curețe de coajă. Cu un singur truc simplu, vei uita de grija asta! Aceasta este cea mai bună metodă ce te ajută să cureți ușor și repede vinetele coapte de coajă.

Trucul simplu care te ajută să cureți ușor și repede vinetele coapte. Ce trebuie să faci înainte de a le pune pe foc

Ca să poți curăța repede și ușor coaja de pe vinete, procesul începe chiar înainte să le pui pe foc. Iată ce pași trebuie urmați pentru a obține cele mai aromate preparate pe bază de vinete. În primul rând, când le alegi, asigură-te că sunt ușoare, și de un negru intens și lucios. Dacă nu acorzi atenție acestor detalii și cumperi vinete crude, tari, grele și pline de semințe, după coacere, acestea vor fi amare.

Înainte de a le pune pe foc, vinetele se spală, se șterg cu simț de răspundere și se îndepărtează frunzele de la codiță, dacă există. Pentru a le coace, se recomandă folosirea unui grătar. În cazul în care acest lucru nu este posibil, pot fi preparate și pe flacăra de la aragaz, cu o condiție. Înainte de a pune legumele pe foc, presărați bicarbonat de sodiu peste aragaz, ca să fie mai ușor de curățat.

Trucul simplu care te ajută să cureți ușor și repede vinetele coapte

Vinetele sunt gata în momentu în care încep să se cojească, se înmoaie și se „dezumflă”. Imediat după ce sunt luate de pe foc, trebuie puse într-o pungă ce se închide apoi bine și se lasă deoparte timp de aproximativ 10 minute. Aburii degajați vor crea un effect de sauna în interiorul pungii, iar coaja vinetelor se va înmuia și va fi foarte ușor de curățat.

Trucul simplu care te ajută să cureți ușor și repede vinetele coapte. Metoda pe care o vei folosi mereu
Trucul simplu care te ajută să cureți ușor și repede vinetele coapte. Metoda pe care o vei folosi mereu

Top 3 beneficii ale consumului de vinete. Cum pot preveni apariția cancerului

Vinetele au fost incluse de specialiștii în sănătate și nutriție în lista celor 15 alimente „curate”. Acest lucru se datorează faptului că sunt stropite cu mai puține pesticide decât alte legume. Astfel, efectele benefice pe care le au asupra sănătății organismului uman nu sunt alterate. Vinetele sunt bogate în substanțe numite antocianide, ce au o puternică acțiune antioxidantă. Sunt necesare și în procesul de reechilibrare a funcției hepatice. De asemenea, sunt o sursă importantă de potasiu, însă sunt destul de sărace în fosfor și calciu.

Consumul regulat de vinete are efecte benefice și asupra reglării tranzitului intestinal. Fiind bogate în fibre și având acțiune ușor laxativă, sunt recomandate în cazul apariției constipației. Datorită proprietăților diuretice și antiinflamatorii, o dietă bogată în vinete este ideală și pentru prevenirea și tratarea anemiei, aterosclerozei, oliguriei și gutei.

În plus, consumul regulat de vinete ajută și în prevenirea apariției cancerului. Pigmentul natural de culoare violet închis, prezent în concentrații mari în coaja vinetelor, ce poartă denumirea de nasunină. Acest compus are proprietăți antioxidante și anticancerigene.