Pe lângă gustul inimitabil al deserturilor de casă și prețul imbatabil, controlul asupra tuturor ingredientelor folosite este un mare avantaj. Într-adevăr, spre deosebire de preparatele industriale, plăcințelele, torturile, brioșele și alte genuri de dulciuri de casă nu sunt un amestec de aditivi și conservanți dubioși.
Cu toate acestea, uneori este nevoie doar de puțină neatenție pentru ca un “accident” culinar să se întâmple. Mai precis, mai mult zahăr decât trebuie, blat de tort/prăjitură uitat în cuptor, aluat prea moale, albușuri care numai închegate nu sunt când doriți etc.
Vi se recomandă să nu intrați în panică și nici să aruncați totul la coșul de gunoi, ca să o luați de la capăt. Din fericire, puteți salva desertul eșuat despre care nu ați știut că sfaturile bunicii încă rezistă.
Mai întâi, trebuie să vă cunoașteți bine cuptorul, dacă pregătiți deserturi prin coacere și să-l urmăriți în mod ideal la fiecare 5 până la 7 minute.
Vă place acel tort de banane care se prepară rapid și ușor despre care ați citit undeva, dar sunteți dezamăgiți că e uscat și fără gust.
Nu vă rămâne decât să serviți feliile fierbinți cu o lingură de vanilie (după ce le-ați rumenit într-o tigaie acoperită cu unt sărat și zahăr brun).
Suntem de acord că brioșele bune sunt brioșele plinuțe. Deci, dacă nu sunt pufoase, faceți-le cupcakes.
Amestecați cremă de brânză, glazurați, adăugați așchii de ciocolată pentru un efect decorativ.
Lăsați-o să se răcească astfel încât să fie mai fermă, apoi tăiați părțile arse cu un cuțit pentru pâine, glazurați.
Turnați aluatul incriminat într-o strecurătoare, cu o farfurie sub ea, pentru a-l recupera. Bateți cocoloașele care au rămas în strecurătoare cu ajutorul unui tel.
Apoi adăugați puțin lapte pentru a le dilua. Acest truc funcționează la toate preparatele pe bază de făină, de exemplu pentru crema de patiserie.
Se toarnă în el puțin oțet alb. Datorită gustului său acid, îl va contracara pe cel al zahărului. Dacă nu, folosiți sucul unei lămâi sau un vârf de sare.
Dacă smântâna a fiert, turnați imediat amestecul într-un castron de metal pe care l-ați pus anterior în congelator și amestecați energic.
Observați că nici așa nu ajută. E cazul să folosiți telul, adăugând puțin lapte fierbinte care-i va restabili densitatea și finețea, totodată. Data viitoare, opriți gătitul imediat ce smântăna face primele bule.
Transformați spuma într-o prăjitură, adăugând iaurt simplu, zahăr, făină, o jumătate de pachet de praf de copt, ulei, amestecați. Se toarnă compoziția într-o matriță, apoi se coace timp de 30 până la 35 de minute la 180 grade.
De asemenea, puteți face o înghețată adăugând 15 cl de frișcă. Puneți amestecul în congelator.
Ciocolata dvs. s-a supraîncălzit și scoate grăsimea (untul) la suprafață. Așteptați să se răcească și puneți-o într-un blender. Dacă asta nu schimbă nimic, adăugați una sau două linguri de cremă lichidă și amestecați din nou.