Home » Știri » Rețetă de gogoși pufoase și moi. Ce ingrediente trebuie de fapt să adaugi ca să îți iasă perfecte

Rețetă de gogoși pufoase și moi. Ce ingrediente trebuie de fapt să adaugi ca să îți iasă perfecte

Violeta Badea / 01.02.2021, 11:31
Rețetă de gogoși pufoase și moi. Ce ingrediente trebuie de fapt să adaugi ca să îți iasă perfecte

Rețetă de gogoși pufoase și moi. Ce ingrediente trebuie de fapt să adaugi ca să îți iasă perfecte. Gogoșile sunt desertul pe care nicio persoană nu-l refuză. Astfel, dacă ai poftă de ceva dulce și nu mai știi ce să prepari, încearcă această rețetă simplă de gogoși pufoase și moi. Deși multe gospodinele fac, nu toate reușesc un aluat perfect. Noi vă vom spune care este secretul ca să iasă totul așa cum trebuie.

Rețetă de gogoși pufoase și moi

Nu cred că există cineva care să nu iubescă gogoșile, mai ales că aroma lor te duce cu gândul la copilărie. Parfumate, cu o formă rotundă, dulci și de o culoare aurie, gogoșile te cuceresc imediat. Rețeta nu presupune ingrediente costisitoare sau foarte mult efort. Astfel, desertul acesta este ideal pentru familia ta sau în cazul în care ai musafiri și nu știi ce desert să  le prepari.

Această rețetă iese perfect dacă adăugați toate ingredientele necesare, respectați ordinea lor și cantitățile indicate. Marii bucătari au creat-o pentru a ieși un aluat perfect și bun la gust, fără a avea bătăi de cap. El este cheia succesului. Trebuie să țineți cont și de felul în care modelați coca.

Probabil ați auzit că multe gospodine îl întind, apoi îl taie cu paharul. Acest lucru este greșit! Aluatul trebuie modelat în forma unor biluțe, iar apoi trebuie lăsat la crescut. Doar în felul acesta vor ieși niște gogoși pufoase, moi și cu un gust absolut fenomenal. Iată de ce aveți nevoie pentru a vă apuca de gătit.

Ingrediente

  • 500 de grame de făina
  • 250 de ml de lapte
  • 50 de grame de unt topit
  • 40 de grame de zahăr
  • 10 grame de drojdie uscată
  • două ouă
  • un gălbenuș de ou
  • o lingură de esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • puțină sare
Reteta pentru cele mai pufoase gogosi
Reteta pentru cele mai pufoase gogosi

Mod de preparare

Într-un bol se toarnă laptele călduț, apoi se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă totul foarte bine până se omogenizează. După ce ați terminat, compoziția se lasă la odihnit aprozimativ zece minute. De asemenea, trebuie să prindă un aspect spumos.

După ce ați observat că spuma s-a format la suprafață, se adaugă cele două ouă (acestea trebuie să fie la temperatura camerei), gălbenușul de ou, untul topit și răcit, coaja de lămâie și esența de vanilie. Se ia telul și se amestecă totul foarte bine până ce se încorporează toate ingredientele.

Acum, se poate adăuga făina și sarea. Se ia o spatulă și se amestecă foarte bine. Atenție! Este important să scăpați de așa numitele cocoloașe. După ce s-a format aluatul, spatula o puneți deoparte și frământați cu mâna pentru aproximativ 15 – 20 de minute.

Se modelează aluatul în forma unei bile, se acoperă cu o folie de plastic și îl lăsați să crească timp de aproximativ 40 de minute sau până în momentul în care își va dubla volumul. Este foarte important să aveți cald în încăperea în care lăsați preparatul la crescut. Apoi, compoziția se împarte în bucăți de circa 70 de grame pe care le modelați cât să arate ca o bilă. Foaia de copt de taie în bucăți mici, pătrate șile ungeți cu puțin ulei. Fiecare „mingiuță” de aluat se așează pe câte o astfel de bucată din foaia de copt.

Gogoșile se lasă la crescut aproximativ 20 de minute. Nu este nevoie să le acoperiți. Apoi, punem la încins uleiul într-o tigaie înaltă şi turnăm gogoșile cu ajutorul unei linguri. Se prăjesc la foc mediu și atenţie, uleiul nu trebuie să fie foarte bine încins! La final, se pudrează cu zahăr pudră și le puteți servi cu dulceață. Simplu, nu-i așa? Gogoșile sunt delicioase, textura este perfectă, se fac ușor și, cu siguranță, se vor mânca imediat. Spor la treabă și poftă bună!