Home » Știri » Rețetă de chec pufos. Opt sfaturi prețioase pentru un chec reușit

Rețetă de chec pufos. Opt sfaturi prețioase pentru un chec reușit

Violeta Badea / 27.01.2021, 13:12
Rețetă de chec pufos. Opt sfaturi prețioase pentru un chec reușit

Rețetă de chec pufos. Opt sfaturi prețioase pentru un chec reușit. Checul este unul dintre dulciurile cu o istorie lungă în țara noastră. De-a lungul timpului acesta a fost adaptat în funcție de gusturile fiecărei gospodine. Însă, toate variantele sunt delicioase, ușor de preparat, cu ingrediente simple, aromate și sunt iubite atât de cei mici, cât și de adulți. De fiecare dată când vrei să-ți surprinzi familia sau musafirii sunt alegerea perfectă pentru un desert savuros. 

Rețetă de chec pufos

Checul reprezintă un desert ideal și delicios pentru a te bucura de ceva dulce pe parcursul zilei. Este renumit pentru că se prepară foarte ușor, este foarte gustos, iar dacă ai un eveniment nu ai cum să dai greș pentru că este pe placul tuturor. De asemenea, un lucru foarte important este că se păstrează foarte bine.

Ține lejer până la câteva zile, iar atunci când devine puțin mai tare îl poți consuma la micul dejun cu o cană de lapte sau ceai. În continuare vă vom prezenta o rețetă de chec pufos cu cacao. Aceasta este o rețetă răspândită în toată lumea și se adaptează tuturor gusturilor. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară:

Checul este un desert potrivit pentru a te bucura de ceva dulce pe parcursul zilei
Checul este un desert potrivit pentru a te bucura de ceva dulce pe parcursul zilei

Ingrediente

  • patru linguri de cacao
  • 400 de grame de faină
  • opt linguri de ulei
  • două lingurițe de praf de copt
  • zece ouă (avemgrijă să separăm albușul de gălbenuș)
  • patru pliculețe de zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 400 de grame de zahăr

Mod de preparare

Pentru început se ia un bol în care punem albușurile, se adaugă sarea și se mixează bine cu mixerul sau mai puteți folosi și telul. Apoi, compoziția trebuie să aibă un aspect de spumă. În același bol se adaugă treptat zahărul vanilat și cel tos, amestecăm în continuare până se întărește spuma.

După aceea se ia un vas și se adaugă gălbenușurile. Le batem bine cu telul, în timp ce adăugăm câte puțin ulei. Amestecăm bine până se omogenizează totul. Apoi, compoziția rezultată se toarnă și se amestecă în celălalt bol, în care avem spuma obținută din albușuri. Praful de copt îl amestecăm cu făina și se adaugă încet în compoziție. Atenție! Trebuie să mixăm foarte bine pentru a evita formarea cocoloașelor.

Apoi, compoziția se împarte în două și se lasă puțin la odihnit. Între timp, luăm un vas în care punem cacao și adaugăm treptat apă, iar de aici se va obține o cremă. Aceasta se pune peste aluatul din bol, având două cantități egale de aluat, dar diferite.

Se iau două tăvi și se tapetează cu hârtie de copt. Apoi, se pune alternativ câte o lingură din fiecare aluat, astfel se formează un aspect plăcut format din cele două culori. Tăvile se bagă la cuptor, la foc mediu și sețin circa 40 de minute. Totul este gata! Poftă bună!

Opt sfaturi prețioase pentru un chec reușit

Așa cum v-am demonstrat și mai sus, checul nu este dificil de preparat, dar sunt câteva trucuri la care puteți apela pentru un chec cât mai pufos și delicios. Iată câteva dintre acestea:

  1. Nu serviți checul imediat ce l-ați scos de la cuptor! Este recomandat să lăsați preparatul să se răcească pentru a se felia cât mai bine
  2. Folosiți bicarbonatul de sodiu! Da, ați auzit bine! Acest ingredient face checul să fie mai pufos
  3. Folosiți zahărul pudră! Gospodinele recomandă folosirea acestuia, deoarece face compoziția mai fină
  4. Nu țineți ingredientele în frigider! Este important ca acestea să fie la temperatura camerei
  5. Folosește metoda cu scobitoarea! Ca să ai siguranța că s-a copt, este suficient să îl înțepi cu o scobitoare, iar dacă aceasta rămâne curată și uscată, checul este gata
  6. Temperatura de coacere este între 130 și 160 de grade
  7. Separați foarte bine albușurile de gălbenușuri
  8. Folosiți unutul gras, recomandat este cel de 82% grăsime.