Home » Știri » Știri sociale » Tort de post cu blat de negresă – rețeta cu care nu veți da greș

Tort de post cu blat de negresă – rețeta cu care nu veți da greș

Pană Emanuela / 28.01.2021, 22:00
Tort de post cu blat de negresă – rețeta cu care nu veți da greș

Pofta de dulce ne dă mereu târcoale și nu ține cont de perioadele de post. Dacă și tu te afli în această situație, atunci potolește-ți pofta cu rețeța delicoasă de tort de post cu blat de negresă, pe care o găsești în rândurile de mai jos. Este ușor de preparat, nu necesită ingrediente bombastice de care nici nu ai auzit și este ideală pentru pofticioși.

Tort de post cu blat de negresă

Tortul de post cu blat de negresă și nucă este o rețetă simplă, însă de mare efect. Sigur ai cunoscut cel puțin o dată senzația de frustrare care apare atunci când ții post, dar gândul parcă îți zboară intenționat la prăjituri care mai de care mai delicioase și la deserturi pe bază de ciocolată. Partea bună este că există o varietate de rețete de deserturi fără lactate și ouă, iar una dintre ele este tortul de post.

Poate că atunci când spui tort de post îți zboară gândul la frișca vegetală, al cărei gust zici uneori că-i de plastic, sau la cine știe ce ingrediente scumpe, pe care le ai prin casă. În realitate nu este deloc așa, căci rețeta pe care ți-o propunem astăzi este cât se poate de ușor de făcut, iar rezultatul arată de-a dreptul promițător. Tortul de post cu blat de negresă este și ușor de decorat, deci nu trebuie să-ți faci griji nici din acest punct de vedere.

Timpul pe care îl vei petrece în bucătărie nu va fi mai lung de o oră, decât în cazul în care ai două mâini stângi. Atunci, s-ar putea să dureze puțin mai mult.

INGREDIENTE:

  • 1 blat de negresă de post cu gem;
  • 15- gr gem sau marmeladă de orice fel;
  • 200 gr miez de nucă.

Citește și: Tort de cicolată cu ricotta – care e secretul să îți iasă perfect

Rețeta cu care sigur nu vei da greș

1. Prima dată se pregătește blatul de negresă. Se respectă exact cantitățile din rețeta pe care obișnuiți să o folosiți atunci când faceți negresă. Puteți să îl faceți fie dreptunghiular, fie rotund, după preferință.

Cum prepari cel mai bun tort de post - rețeta pas cu pas
Cum prepari cel mai bun tort de post – rețeta pas cu pas

În cazul în care nu aveți una, iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara o negresă:

  • 250 ml ulei;
  • 250 ml apă plată sau gazoasă;
  • 200 gr făină;
  • 50 gr cacao;
  • 250 gr zahăr;
  • rom;
  • 50 gr nuci, alune, stafide sau fructe confiate;
  • un borcan de 400 gr de gem;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1 praf de sare.

2. Se lasă blatul de negresă la răcit, după care se așează pe un platou și se unge foarte bine cu un strat consistent de gem, pe deasupra și pe laterale. Puteți folosi orice fel de gem, care vă place mai mult.

3. Se prepară nuca măcinată, care ar fi indicat să fie ușor prăjită înainte.

4. Decorul se realizează după propria imaginație și dorință. Puteți opta pentru jumătăți de nucă, dacă doriți ceva simplu. Se presară în strat generos deasupra și se tapotează ușor cu palma, ca să se preseze.

5. Tortul de post cu blat de negresă și nucă se dă la răcit pentru câteva ore, după care se savurează cu multă poftă.

Câteva sfaturi în plus:

  • blatul se poate secționa în două, dar cu mare grijă pentru că este extrem de fraged și se poate rupe oricând;
  • în mijloc se poate pune încă un strat de gem și se poate presăra nucă;
  • dacă aveți vișine proaspete sau chiar și din compot, le puteți pune la mijloc pentru un plus de gust;
  • nu uitați de „ingredientul secret“: dragoste din belșug.

Poftă bună!