Home » Life & Style » Timp liber » Salată rusească cu pește. Cum se prepară Șhuba. Secretul rețetei, dezvăluit de Anna Lesko

Salată rusească cu pește. Cum se prepară Șhuba. Secretul rețetei, dezvăluit de Anna Lesko

Violeta Badea / 31.03.2021, 12:55
Salată rusească cu pește. Cum se prepară Șhuba. Secretul rețetei, dezvăluit de Anna Lesko

Salată rusească cu pește. Cum se prepară Șhuba. Secretul rețetei, dezvăluit de Anna Lesko. Vrei să prepari o salată sănătoasă și delicioasă? Ei bine, Anna Lesko îți sare în ajutor și îți recomandă salata rusească cu pește! Conține ingrediente simple, la îndemâna oricui și este ușor de preparat.

Salată rusească cu pește. Cum se prepară Șhuba

Ești la dietă și te-ai săturat de salatele clasice? O nouă rețetă face furori pe internet și este prezentată chiar de renumita cântăreață Anna Lesko. Acesta este un preparat foarte cunoscut în Rusia și mai este cunoscut sub denumirea de Șhuba. Ușor de pregătit, sănătoasă, săracă în calorii, această minunăție reprezintă varianta ideală dacă vreți să scăpați de kilogramele în plus.

De asemenea, pentru a obține un gust minunat se folosește printre legumele proaspete și un pește marinat, de preferat hering. Acesta îi dă un gust deosebit, care îți va încânta papilele gustative. Pentru salată se mai prepară și o maioneză extrem de sănătoasă și bună pentru persoanele care țin post. În continuare vă vom prezenta, pas cu pas, cum se pregătește această salată rusească de pește de care te vei îndrăgosti instant. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Legumele se aseaza in straturi
Legumele se aseaza in straturi

Ingrediente

Pentru salată:

  • șase cartofi mari
  • șase felii de pește marinat hering
  • șase morcovi
  • trei legături de ceapă verde
  • patru mere
  • patru bucăți de sfeclă roșie
  • o legături de pătrunjel
  • o legătură de mărar

Pentru maioneză:

  • 200 de ml de lapte soia
  • 400 ml de ulei
  • o lingură de muștar
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • o linguriță de zahăr
Reteta de salata ruseasca cu peste a Annei Lesko
Reteta de salata ruseasca cu peste a Annei Lesko

Mod de preparare

Pentru început ne vom ocupa de prepararea maionezei. Într-un blender adăugăm toate ingredientele și le amestecăm până se omogenizează, iar maioneza este gata. Simplu, nu-i așa?

Pentru prepararea salatei, cartofii se fierb în coajă impreună cu morcovii, timp de aproximativ 40 de minute. Apoi, se pun pe un platou și se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, se curăță de coajă. De asemenea, sfecla roșie se fierbe pe aragaz, timp de circa o oră, apoi se lasă să se răcească și se îndepărtează coaja. Ceapa se spală bine și se curăță.

Secretul acestei rețete minunate este că se face în straturi și se fac aceste straturi pe loc. Astfel, pe un platou începem să așezăm primul strat format din peștele hering. Atenție! Acesta trebuie să fie tăiat în formă de cubulețe. Apoi, al doilea strat va fi de cartofi. Aceștia se dau prin răzătoare până formăm un strat. Al treilea strat este cel de morcovi, care la fel se aplică cu ajutorul unei răzătoare.  La fel se procedează și cu sfecla roșie.

După ce am aplicat și stratul de sfeclă, urmează cel de măr și de ceapă verde. În final, toate straturile se îmbracă cu maioneză și deasupra se ornează cu ceapă verde. Salata rusească cu pește arată senzațional, iar de gust ce să mai spunem. Vă lăsăm să încercați și să trageți propriile concluzii. Spor la treabă și poftă bună!