Home » Life & Style » Rețetă de paste carbonara de la Florin Dumitrescu. Ce să faci ca pastele să aibă un gust mult mai bun. Secretul dezvăluit de celebrul chef

Rețetă de paste carbonara de la Florin Dumitrescu. Ce să faci ca pastele să aibă un gust mult mai bun. Secretul dezvăluit de celebrul chef

Violeta Badea / 05.03.2021, 15:32
Rețetă de paste carbonara de la Florin Dumitrescu. Ce să faci ca pastele să aibă un gust mult mai bun. Secretul dezvăluit de celebrul chef

Rețetă de paste carbonara de la Florin Dumitrescu. Ce să faci ca pastele să aibă un gust mult mai bun. Secretul dezvăluit de celebrul chef. Dacă vrei să te bucuri de gustul autentic italian de paste carbonara, atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă! Acest preparat este unul dintre cele mai complexe și delicioase, iar chef Florin Dumitrescu ne dezvăluie care este secretul ca pastele să aibă un gust mult mai bun.

Rețetă de paste carbonara de la Florin Dumitrescu

Măcar o dată în viață ai încercat să mănânci paste carbonara, deoarece este un preparat cunoscut în toată lumea. În acest articol îți vom dezvălui rețeta originală, fără smântână. Da, ai auzit bine! Nu vom folosi deloc smântână de gătit, totul se face din apa în care vom fierbe pastele. Va ieși un sos foarte consistent, delicios și aromat. Sună bine, nu-i așa? Atunci, hai să ne apucăm de treabă!

Cea mai buna reteta de paste, fara smantana
Cea mai buna reteta de paste, fara smantana

Ingrediente

  • 50 de grame de bacon tăiat cubulețe
  • o lingură de ulei de măsline
  • un ou
  • 25 de grame de parmezan ras
  • un plic de piper negru
  • 100 de grame de paste

Mod de preparare

Într-o tigaie se adaugă uleiul de măsline și baconul pe care îl lăsăm să se prăjească foarte bine. Puteți să adăugați și un cățel de usturoi, după gust. Între timp, ne putem ocupa de sosul pentru paste. Într-un bol se amestecă gălbenușul de la un ou și parmezanul ras, până se omogenizează totul foarte bine. La final se pune și uleiul de măsline și se amestecă până se uniformizează.

Peste baconul din tigaie, se adaugă un polonic din apa în care au fiert pastele și se lasă să scadă, astfel vom obține un sos mult mai cremos. Este foarte important să lăsăm baconul pe foc până devine crocant, iar sosul capătă o culoare ușor maronie. În tigaie se adaugă pastele fierte și parmezanul amestecat cu ou. Aproape de final se mai adaugă o lingură de apă fierbinte din oala în care au fiert pastele, iar deasupra se presară piperul măcinat. Spor la treabă și poftă bună!

Istoria pastelor carbonara

Pastele carbonara au apărut, bineînțeles, în Italia, la începutul secolului XX. Există două legende care circulă legate de acest preparat minunat. Prima este legenda potrivit căreia originile sosului Carbonara provine chiar de la numele său, care se traduce în italiană „cărbune”.

Se spune că reţeta era un fel de mâncare pregătită pentru prima oară ca o masă în acele zone din Italia în care mineritul era ocupaţia principală. De asemenea, se mai spune că piperul este asemănător cu cărbunele și de aici denumirea de carbonara. O altă legendă legate de aceste paste spune că acest fel de mâncare a apărut la sfârșitul anilor 1950, începutul anilor 1960 și era denumită ca „un trend prea modern și prea greu”.

Au circulat foarte multe zvonuri precum că în perioada de după Cel de-al doilea Război Mondial, armatele americane aflate în Italia le-au cerut italienilor sa le pregătească paste cu ingrediente din rațiile lor: bacon și pudră de ouă. Nu se știe care dintre cele două legende este cea adevărată, dar lucru este sigur: preparatul a apărut pentru prima dată în Napoli.