Nu sunt multe persoane care ar refuza o pizza delicioasă. Dacă ți-am făcut poftă și vrei să gătești un astfel de preparat, celebrul chef, Jamie Oliver vine cu o rețetă specială de pizza. Faimosul bucătar aduce întotdeauna rețete deosebite și foarte ușor de gătit. Așadar, noi îți prezentăm o astfel de rețetă delicioasă de pizza.
Potrivit lui Jamie Oliver, cea mai bună pizza este cea cu un conținut bogat de cârnați. Pe lângă gustul deosebit care îl dă carnea acestui preparat, Jamie Oliver a dezvăluit și ingredientul secret și dulce, pentru o pizza delicioasă.
Pentru blatul acestei rețete veți avea nevoie de:
Pentru sos vei avea nevoie de:
Ei bine, când vine vorba de topping, Jamie Oliver are un mic secret pentru ca pizza să fie extrem de delicioasă. Așadar, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Mai întâi, preîncălzește cuptorul la o temperatură de 240 de grade. Apoi pune făina într-un bol încăpător, cu un vârf mic de sare și cu drojdia. Se adaugă apa și amestecă aluatul bine, adăugând ulei. După ce aluatul este bine frământat, acoperă castronul cu un prosop și lasă compoziția la dospit timp de aproximativ 40 de minute, la un loc călduț. Între timp, pune feliile de cârnați la prăjit într-o tigaie cu ulei încins, până când acestea vor deveni aurii.
După ce aluatul a crescut, întinde-l bine pe o bucată de hârtie de copt și așează-l pe tavă. Acum, întinde sucul de roșii pe toată suprafața aluatului. Adaugă mozarella, ceapa tăiată rondele, rozmarin, strugurii, cârnații, sarea și piperul, nucile și o lingură de ulei de măsline. După ce ai făcut toate acestea, bagă tava la cuptor și las-o la copt aproximativ 15-20 de minute, până când se rumenește.
Celebrul chef, Jamie Oliver s-a născut la data de 27 mai 1975, în Essex, Marea Britanie, și este cunoscut sub numele de Bucătarul dezbrăcat. Jamie este foarte cunoscut în Regatul Unit și a scris mai multe cărți de bucate. De asemenea, el este și protagonistul seriilor de emisiuni de televiziune The Naked Chef (Bucătarul dezbrăcat).
Încă de mic copil, Jamie Oliver a fost familiarizat cu tehnicile și ustensilele folosite în bucătărie, deoarece tatăl lui a avut mic restaurant în Cambridge, Marea Britanie. La vârsta de 16 ani, Jamie Oliver și-a terminat studiile la Westminster Catering College. De asemenea, Jamie este editorul revistei ”British GQ”.A început să lucreze la River Cafe în Londra, unde a și rămas timp de trei ani. A apărut pentru prima oară pe micile ecrane într-un documentar despre River Cafe