Home » Life & Style » Cum să cureți hota din bucătărie. Produse minune care îți fac filtrul hotei mai curat ca niciodată

Cum să cureți hota din bucătărie. Produse minune care îți fac filtrul hotei mai curat ca niciodată

Ileana Mladinoiu / 15.02.2021, 15:09
Cum să cureți hota din bucătărie. Produse minune care îți fac filtrul hotei mai curat ca niciodată

Hota este făcută pentru a absorbi mirosurile și fumul. Aceasta este cel mai predispus loc din întreaga bucătărie la acumularea de mizerie. Petele de grăsime cu greu vă determină să vreți să o atingeți. Dispozitivul va deveni rapid saturat și nu-și va mai putea îndeplini rolul. Capota poate degaja, de asemenea, un miros neplăcut. Iată motive pentru care hota și filtrele trebuie curățate regulat.

Sfaturi utile pentru a curăța hota de bucătărie și filtrele sale în profunzime

Curățarea corectă și întreținerea hotei și filtrului sunt esențiale pentru a o păstra eficientă. De multe ori, tehnicile pot fi dificile și necesită mult efort. Îți prezentăm mai jos câteva soluții simple care îți pot fi de mare ajutor în acest caz!

Bicarbonatul de sodiu și sapunul de vase

Bicarbonatul de sodiu este o pulbere formată din ioni de sodiu și ioni de bicarbonat. Este o sare care, în natură, se găsește adesea în roci. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la gătit, dar are și multe alte utilizări. Este un adevărat produs minune când vine vorba de curățare.

Filtrele din hotă s-au înfundat cu grăsime. Prin urmare, aceasta trebuie eliminată. Pregătiți-le o baie în chiuvetă sau în cadă. Puneți apă clocotită și scufundați filtrele în ea. Adăugați o ceașcă de bicarbonat de sodiu și o ceașcă de săpun pentru vase.

Se amestecă pentru a obține o spumă, apoi lăsați filtrele să se înmoaie timp de o jumătate de oră. Cu o perie moale, frecați filtrele, clătiți-le cu apă curată și lăsați-le să se usuce. Scăpați astfel de grăsime și sunt gata să funcționeze din nou.

Curățarea hotei
Curățarea hotei

Alcoolul de uz casnic

Pentru curățarea zilnică a unei hote din inox, puteți folosi alcool de uz casnic. Înmuiați o cârpă moale cu alcool și frecați ușor. Toată grăsimea va dispărea rapid și oțelul inoxidabil va începe să strălucească din nou.

Dacă nu aveți alcool casnic, încălziți două căni de oțet alb și înmuiați un burete. Nu folosiți niciodată partea abrazivă, care ar putea zgâria oțelul inoxidabil. Apoi clătiți cu apă curată. Lustruiți partea din față a hotei cu acest oțet alb, clătiți cu apă curată și apoi uscați cu o cârpă din microfibră. Oțelul inoxidabil strălucește și bucătăria dvs. arată ca nouă.

Funcționează foarte bine și cu ceară de albine pe care o treceți pe oțelul inoxidabil cu mișcări circulare mici.

Ați reușit să curățați (manual sau în mașina de spălat vase) în timpul pasului anterior filtrul metalic care stoca depunerile de grăsime. Dar, în majoritatea cazurilor, filtrele de carbon nu se spală, ci trebuie schimbate aproximativ la fiecare patru luni (spre deosebire de cele lavabile care se pot înlocui până la doi ani). Depinde acum și de modelul avut.

În cazul în care dețineți o hota cu reciclare, este recomandat să aveți o bucătărie închisă și nu una open space, deoarece cu cât camera este mai mare, cu atât capota reciclează mai puțin aerul din cameră.

De asemenea, este recomandabil să porniți hota cu cincisprezece minute înainte de gătit și să o lăsați să funcționeze o oră bună după gătit.