Home » Știri » Bicarbonat de sodiu pentru ten. Patru măști care te scapă de imperfecțiunile de pe față

Bicarbonat de sodiu pentru ten. Patru măști care te scapă de imperfecțiunile de pe față

Violeta Badea / 21.01.2021, 14:34
Bicarbonat de sodiu pentru ten. Patru măști care te scapă de imperfecțiunile de pe față

Bicarbonat de sodiu pentru ten. Patru măști care te scapă de imperfecțiunile de pe față. Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai renumite ingrediente și are numeroase întrebuințări. Te-ai săturat să arunci banii pe tratamente de îngrijire care nu au dat rezultate? Ei bine, bicarbonatul de sodiu poate face minuni! Îți poți prepara chiar la tine acasă câteva măști naturale care s-au dovedit eficiente pentru toate tipurile de ten.

Bicarbonat de sodiu pentru ten

Cu toții cunoaștem faptul că bicarbonatul de sodiu este cel mai bun prieten al nostru când vine vorba de gospodărie și aici nu ne referim doar la prepararea anumitor rețete. De-a lungul timpului, ingredientul minune a fost testat în diverse trucuri de înfrumusețare, în special pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni precum acneea.

Astfel, măștile pentru față, făcute în casă, s-au dovedit a fi cele mai bune tratamente pentru curăţarea tenului de pete, riduri, cearcăne sau puncte negre. Și da, sunt cele mai ieftine și nu presupun niciun efort din partea ta.

Bicarbonatul de sodiu este renumit pentru curatarea tenului
Bicarbonatul de sodiu este renumit pentru curatarea tenului

Iată patru măși pentru ten cu bicarbonat de sodiu

Te-ai săturat de acnee și vrei să ai un ten perfect? Încearcă aceste patru măști, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Bicarbonatul de sodiu este renumit și cunoscut în toată lumea pentru curățarea tenului, în plus conține antioxidanți utili în stoparea procesului de îmbătrânire.

1. Bicarbonat și miere

Ingrediente:

3-4 linguri de bicarbonat de sodiu

o lingură de miere

apă

Mod de preparare:

Într-un bol se adaugă bicarbonatul de sodiu și mierea, apoi peste acestea se toarnă treptat apa. Compoziția se amestecă încontinuu, până obțineți o pastă cu o consistență groasă.

Seara, după ce ați curățat bine tenul, se aplică pasta, dar aveți grijă să evitați zona ochilor. Pasta trebuie lăsată să acționeze aproximativ 10-15 minute, până se usucă. Apoi, clătiți bine cu apă și ștergeți tenul cu un prosop curat.

2. Bicarbonat și ovăz

Ingrediente:

fulgi de ovăz (aceștia se râșnesc până se obține un praf, aveți nevoie de două linguri de pulbere)

o lingură de bicarbonat de sodiu

trei – cinci linguri de apă

Mod de preparare:

Se adaugă într-un vas în care ați pus pulberea din fulgii de ovăz o lingură de bicarbonat de sodiu și trei – cinci linguri de apă. Se amestecă toate ingredientele până când compoziția se omogeanizează. Apoi, cu ajutorul unei dischete, aplicați această pastă pe ten și lăsați-o să își facă efectul aproximativ un sfert de oră.

Apoi, masca se înlătură cu un prosop. De asemenea, este important să vă clătiți pe față și imediat veți observa ca pielea este mult mai fină.

3. Bicarbonat și lămâie

Ingrediente:

două linguri de bicarbonat de sodiu

o lingură de zeamă de lămâie

apă

Mod de preparare:

Se adaugă într-un vas două linguri de bicarbonat de sodiu, apoi se adaugă peste o lingură de zeamă de lămâie. Amestecăm ușor compoziția și deasupra turnăm treptat apă.  Ingredientele se amestecă încontinuu până când se obține o pastă. Compoziția obținută se aplică pe față și se lasă să acționeze circa 10 – 15 minute. Apoi, se clătește fața cu apă călduță.

Atenție! Această mască îți poate usca tenul, dar ca să eviți această problemă trebuie doar să adaugi câteva picături de ulei de măsline și rezultate te vor uimi. Tenul tău va avea o strălucire umitoare, iar coșurile și punctele negre vor dispărea în cel mai scurt timp.

4. Bicarbonat și levănțică

Ingrediente:

o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu

o picătură de ulei esențial de levănțică

o linguriță de miere

Mod de preparare:

Se adaugă într-un bol de sticlă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, o picătură de ulei esențial de levănțică și o linguriță de miere. Toate ingredientele se amestecă foarte bine până se omogenizează compoziția.

Pasta obținută se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi tenul se clătește bine și se șterge cu un prosop curat.