Home » Când, unde, cum » Programul magazinelor Carrefour, Kaufland, Penny, Dedeman. Cum se lucrează de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2021

Programul magazinelor Carrefour, Kaufland, Penny, Dedeman. Cum se lucrează de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2021

Alexandru Cazacu / 29.11.2021, 18:47
Programul magazinelor Carrefour, Kaufland, Penny, Dedeman. Cum se lucrează de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2021

Anul acesta românii au parte de o minivacanță cu ocazia zilei de Sf. Andrei și a Zilei Naționale a României. Pentru că Sfântul Andrei pică marți pe 30 noiembrie, iar 1 decembrie pică miercuri, autoritățile au decis ca salariații să aibă liber și pe 29 noiembrie, pentru a face ”punte”. De asemenea, spre deosebire de anii trecuți, când marile magazine anunțau programe speciale de funcționare, în acest an majoritatea lanțurilor de magazine vor funcționa după programul normal.

Programul magazinelor Carrefour, Kaufland, Penny și Dedeman, de Sf. Andrei și 1 Decembrie

După cum spuneam, din cauza restricțiilor de deplasare impuse de autorități, dar și a programului deja limitat, unele dintre cele mai mari magazine din România nu își vor modifica orarul de funcționare. Haideți să vedem care este programul magazinelor Carrefour, Kaufland, Penny și Dedeman.

Program Carrefour de Sfântul Andrei și de 1 decembrie

În acest context, Carrefour nu a anunțat deocamdată modificări ale programului de funcționare pe 30 noiembrie și de Ziua Națională a României. Așadar, cel mai probabil magazinele Carrefour vor ave programul obișnuit, adică de luni până duminică, de la ora 07:00 la 21:00.

Cu toate acestea, pentru a obține informații precise cu privire la programul de sărbători al fiecăruia dintre magazinele Carrefour, clienții pot accesa site-ul companiei, unde pot selecta magazinul în care doresc să își facă cumpărăturile.

Program Kaufland pe 30 noiembrie și de Ziua Națională a României

Se pare că nici cei de la Kaufland nu au anunțat schimbări cu privire la programul de funcționare, iar magazinele vor fi deschide, de asemenea, după orarul obișnuit, adică zilnic, între orele 7:30 și 21:00.

Ce program au magazinele Carrefour, Kaufland, Penny și Dedeman, de Sf. Andrei și 1 Decembrie
Ce program au magazinele Carrefour, Kaufland, Penny și Dedeman, de Sf. Andrei și 1 Decembrie

Program Penny

Programul Penny în zilele menționate este de luni până vineri, de la 07:00 până la ora 21:00, iar Duminică magazinele sunt deschise între orele 08:00 – 20:00.

Program Mega Image pentru 30 noiembrie și 1 decembrie

Nici magazinele Mega Image nu au anunțat schimbări în orar. Așadar, cu ocazia zilelor de 30 noiembrie (de Sfântul Andrei) și de 1 Decembrie, clienții pot merge la cumpărături după programul obișnuit, adică între orele 08:00 – 21:00. Cu toate acestea, orarul poate fi diferit în funcție de locația în care se află magazinul.

Dedeman

  • Luni – Vineri între 08:00 – 21:00
  • Sâmbătă între orele 08:00 și 20:00
  • Dumincă: 09:00 – 18:00.

Mai multe zile libere pentru români

După cum am menționat și la începutul articolului, în afară de cele două zile libere legale (30 noiembrie și 1 decembrie), unii salariați din România beneficiază de o zi liberă în plus. Mai precis, autoritățile au decis ca ziua de 29 noiembrie să fie zi liberă, pentru a se crea o ”punte” cu celelalte două zile.

”Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marți și miercuri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis in avizare externa proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, se arată în comunicatul Ministerului Muncii.

Cu toate că majoritatea românilor se pot bucura de aceste zile libere, nu trebuie să uităm că există totuși o serie de restricții în această minivacanța de 1 Decembrie 2021. Mai exact, trebuie să avem în vedere că la ora 22:00 începe carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate, fiind necesară adeverința pe propria răspundere, pentru deplasarea în intervalul orar 22:00 – 05:00.