Home » Când, unde, cum » Programul magazinelor Mega Image, Lidl, Auchan. Care este orarul de funcționare de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2021

Programul magazinelor Mega Image, Lidl, Auchan. Care este orarul de funcționare de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2021

Alexandru Cazacu / 29.11.2021, 12:41
Programul magazinelor Mega Image, Lidl, Auchan. Care este orarul de funcționare de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2021

Se pare că cele mai multe magazine vor fi deschise în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2021. Haideți să vedem care este programul magazinelor Lidl, Mega Image și Auchan de Sfântul Andrei și de 1 decembrie, în acest an.

Programul magazinelor Lidl, Mega Image, Auchan de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2021

După cum spuneam, majoritatea supermarketurilor vor fi deschise în zilele următoare. Așadar, marile lanțuri de magazine, precum Lidl, Mega Image sau Auchan nu au anunțat deocamdată modificări ale programului de Sfântul Andrei și 1 Decembrie.

În ceea ce privește magazinele Lidl, acestea vor funcționa după orarul obișnui, adică de luni până sâmbătă, între 07:00 și 21:00, iar duminică de la 08:00 la 20:00. Cu toate acestea, pentru informații exacte în acest sens, clienții care doresc să își facă cumpărăturile în magazinele Lidl pot accesa site-ul companiei, unde vor selecta magazinul în care doresc să meargă la cumpărături.

Program Mega Image pe 30 noiembrie și 1 decembrie

De asemenea, cele mai multe magazine Mega Image vor fi deschise de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, în intervalul orar 08:00 – 21:00. Totodată, programul va rămâne neschimbat și pe 29 noiembrie.

Programul magazinelor Auchan de Sfântul Andrei și de Ziua Națională

Nici lanțul de supermarketuri Auchan nu a anunțat deocamdată, care este programul în zilele menționate. Așadar, este posibil ca orarul de funcționare să rămână același și în aceste zile, adică de la 08:00 la 21:00, în funcție de fiecare magazin, potrivit kanald.ro.

Programul magazinelor Mega Image de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2021
Programul magazinelor Mega Image de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2021. Care este orarul de funcționare

Mini-vacanță pentru români în această perioadă

Potrivit Codului Muncii, salariații români beneficiază de zile libere legale pe 30 noiembrie și pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Cu toate acestea, bugetarii vor avea o zi liberă în plus față de alți angajați. Mai exact, potrivit unui anunț al Ministerului Muncii, 29 noiembrie este zi liberă, pentru a se forma o punte cu următoarele 2 zile libere legale (30 noiembrie și 1 decembrie).

”Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marți și miercuri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis in avizare externa proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, conform unui comunicat al Ministerului Muncii.

Ce zile libere mai au românii până la sfârșitul anului

Mai întâi, trebuie să menționăm faptul că salariații care lucrează în zile de sărbătoare legală trebuie să primească compensații de la angajatori. Mai exact, potrivit legislației în vigoare, salariații vor avea dreptul la zile libere în următoarele 30 de zile. Dacă aceștia nu pot fi compensați cu zile libere, au dreptul a un spor salarial de cel puțin 100% din salariul de bază.

Ei bine, dacă angajatorii refuză să acorde salariaților lor aceste drepturi, riscă amenzi destul de mari. Acestea fiind spuse, iată ce zile libere mai au românii în 2021:

  • marți, 30 noiembrie – Sărbătoarea Sfântului Andrei;
  • miercuri, 1 decembrie – Ziua Națională a României
  • 25 decembrie – prima zi de Crăciun
  • 26 decembrie a doua zi de Crăciun.

Cu toate acestea, prima și a doua zi de Crăciun pică anul acesta sâmbătă și duminică.