Home » Când, unde, cum » Salarii de peste 200.000 de dolari. Care sunt cele mai bine plătite meserii din lume

Salarii de peste 200.000 de dolari. Care sunt cele mai bine plătite meserii din lume

Alexandru Cazacu / 05.08.2022, 08:46
Salarii de peste 200.000 de dolari. Care sunt cele mai bine plătite meserii din lume

În timp ce unii oameni trăiesc la limita existenței, există și unele persoane care încasează salarii de sute de mii de dolari. Pe lângă faptul că venitul salarial este extrem de mare, aceste meserii sunt pline de satisfacții din punct de vedere profesional. Haideți să aflăm care sunt unele dintre cele mai bine plătite meserii din lume.

Care sunt cele mai bine plătite meserii din lume

Alegerea unei cariere poate fi foarte descurajantă pentru orice tânăr. Există atât de multe opțiuni disponibile în ziua de azi. Ei bine, dacă sunteți la început de carieră sau dacă cutați o sursă de inspirație în acest sens, sunteți în locul potrivit. În rândurile următoare, noi vă vom spune care sunt unele dintre cele mai bine plătite locuri de muncă. Deși poate părea incredibil, unele joburi sunt plătite cu salarii de peste 200.000 de dolari.

Bancher de investiții – Potențial salarial: 209.000 dolari

Responsabilitățile bancherilor de investiții variază, în funcție de diviza în care lucrează și de vechimea în domeniu. În acest domeniu, poți începe ca analist asociat și poți avansa treptat până la funcția de vicepreședinte, director sau director general. Sarcinile pe care le vei avea variază de la efectuarea cercetărilor de piață și până șa realizarea de modele financiare.

Cu toate acestea, pentru a deveni bancher de investiții, trebuie să ai cunoștințe matematice excelente și o diplomă de licență în domeniu. În schimb, dacă îți dorești să avansezi peste funcția de analist junior, va fi necesară o diplomă de MBA, potrivit playtech.ro.

Profesor universitar – Potențial salarial: 209.000 de dolari

Dacă ești pasionat de mediul academic, poți alege să devii profesor universitar. Totuși să predai la universitate nu este chiar atât de ușor. Pe lângă faptul că vei preda studenților și vei organiza seminarii și ateliere de lucru, vei efectuat, totodată, cercetări și vei reprezenta universitate la care lucrezi la diferite paneluri și consilii externe. În plus, pentru a-ți desfășura activitate într-un astfel de domeniu, trebuie să ai o diplomă de licență, un masterat și chiar un doctorat.

Care sunt cele mai bine plătite meserii din lume
Care sunt cele mai bine plătite meserii din lume

Cele mai bine plătite meserii din lume – Pilot de avion (potențial salarial: 240.000 dolari)

Piloții de avion sunt din ce în ce mai căutați. Cel mai probabil, acesta este și motivul pentru care sunt unii dintre cei mai bine plătiți profesioniști. În afara faptului că trebuie să treacă printr-un antrenament viguros, piloții de aeronave trebuie și să îndeplinească o serie de cerințe fizice specifice. Deși diplomele universitare nu sunt necesare la majoritatea companiilor aeriene regionale, operatorii aerieni importanți vor le vor solicita.

Medic – Potențial salarial: 227.000 dolari

Medicii sunt generaliști sau specialiști. De obicei, generaliștii sunt cei care intră prima oară în contact cu pacienții. Vastele lor cunoștințe cu privire la diferite afecțiuni le permite să trateze de la cea mai simplă răceală și până la o boală rară. Pe de altă parte, medicii specialiști se concentrează pe medicina clinică, având cunoștințe extinse în domeniul lor. Cu toate acestea, pentru a deveni medic, trebuie să obțineți o diplomă de medicină, iar apoi să vă înscrieți într-un program de rezidențiat. Abia după toate acestea, veți putea obține licența.

Inginer software senior – Potențial salarial: 153.000 dolari

În zilele noastre, inginerii de software sunt la mare căutare. Nu este de mirare, că acest job și-a făcut loc pe lista noastră cu cele mai bine plătite meserii din lume. Cu toate acestea, pentru a deveni inginer de software, trebuie să posezi o serie impresionantă de calități. Cunoștințele acestora se bazează pe informatică, matematică și inginerie.