Home » Când, unde, cum » Salariu agent vânzări. Câți bani se câștigă, în 2022, în Retail. Suma pe care o obțin debutanții din vânzări

Salariu agent vânzări. Câți bani se câștigă, în 2022, în Retail. Suma pe care o obțin debutanții din vânzări

Alexandru Cazacu / 16.05.2022, 11:42
Salariu agent vânzări. Câți bani se câștigă, în 2022, în Retail. Suma pe care o obțin debutanții din vânzări

Pentru persoanele aflate la începutul carierei, Retailul este unul dintre cele mai atractive domenii. Pe lângă faptul că angajatorii nu au cerințe foarte mari, există și posibilitatea de avansare și majorări salariale. În plus, bonusurile din vânzări sunt destul de consistente. Hai să vedem ce salariu are un agent de vânzări și câți bani se câștigă în Retail, în 2022.

Câți bani se câștigă în Retail, în 2022

După cum spuneam, Retailul se numără printre cele mai stabile domenii, în ceea ce privește ofertele de locuri de muncă. Totodată, acest sector este și unul dintre cele mai căutate de candidați, conform datelor platformei eJobs. De fapt, la ora actuală există circa 8.000 de locuri de muncă disponibile pentru cei care doresc să lucreze în acest domeniu.

Așadar, dacă ești interesat de un loc de muncă în Retail, în rândurile următoare vei afla câți bani se câștigă în domeniu, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial de la eJobs. Deși media salarială din acest sector ar putea fi mai mică comparativ cu alte domenii, de cele mai multe ori, la veniturile de bază se adaugă bonusuri și comisioane din vânzări.

„Joburile din retail sunt foarte atractive în primul rând pentru tinerii aflați la început de carieră pentru că cerințele angajatorilor nu sunt prea mari, iar companiile oferă training-uri prin care-i pregătesc pentru viitoarea activitate. Cei care rămân în domeniu pot să-și crească semnificativ salariile, în funcție de compania pentru care lucrează și de dimensiunea ei. În majoritatea cazurilor, la salariul de bază al celor din acest sector, se adaugă bonusurile din vânzări”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

Cele mai mari venituri din Retail

Ne puteam aștepta ca cele mai mari salarii medii nete din domeniu să fie în București, Cluj, Timișoara, Oradea și Iași. Totuși, este important să menționăm faptul că, salariile variază și în funcție postul ocupat. Iată care sunt cele mai mari venituri din Retail, potrivit datelor Salario:

  • 14.300 lei – General Manager
  • 12.000 lei –  Risk Manager
  • 10.000 lei – National Sales Manager
  • 8.600 lei – Manager IT.
Câți bani se câștigă în Retail, în 2022
Câți bani se câștigă în Retail, în 2022

Cele mai mici salarii medii nete din Retail

La polul opus, pozițiile cu cele mai mici salarii din Retail sunt după cum urmează:

  • 2.000 lei – Operator centru asistență
  • 2.000 lei – Lucrător comercial
  • 1.900 lei – Asistent promoții
  • Casier – 1.900 lei.

Unde se câștigă cel mai bine în Retail

După cum am menționat și anterior, cele mai mari salarii medii nete în domeniu sunt în București (3.500 lei). Următoarele orașe în acest clasament sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea și Iași (3.000 lei).

Pe de altă parte, orașele cu cele mai mici salarii medii nete din Retail sunt:

  • Călărași (1.996 lei)
  • Drobeta Turnu-Severin (1.750 lei)
  • Pașcani (1.700 lei)
  • Vălenii de Munte (1.700 lei)
  • Petroșani (1.700 lei).

În concluzie, potrivit datelor eJobs, după aproape doi ani de pandemie, acest sector rămâne unul dintre cele mai stabile și mai constante, dacă ținem cont de oferta mare de locuri de muncă. De asemenea, acest domeniu se numără și printre cele mai căutate de tinerii aflați la început de carieră.