Home » Când, unde, cum » Semnul care prezice o căsnicie scurtă. Acestea sunt relațiile sortite despărțirii, conform unui studiu

Semnul care prezice o căsnicie scurtă. Acestea sunt relațiile sortite despărțirii, conform unui studiu

Alexandru Cazacu / 16.05.2022, 09:35
Semnul care prezice o căsnicie scurtă. Acestea sunt relațiile sortite despărțirii, conform unui studiu

Atunci când iubești cu adevărat înseamnă că ai o pasiune și un devotament neclintit, de neîntrerupt și de neegalat pentru partenerul tău. Ai, de asemenea, o conexiune emoțională și fizică aparte față de persoana iubită și ți se pare că nu poți trăi fără ea. Persoanele care sunt singure, trebuie să fie precaute atunci când își doresc o relație. Spunem acest lucru deoarece un studiu recent a arătat că modul în care reacționezi pentru prima oară cu partenerul de viață poate avea legătură cu durata relației.

Semnul care prezice o căsnicie scurtă. Care sunt cuplurile sortite să se despartă

Deși uneori poate fi destul de greu să îți întâlnești marea dragoste, până la urmă toată lumea are posibilitatea de a-și găsi alesul. Totuși, modul în care reacționezi pentru prima oară cu un posibil partener de viață pare să fie corelat cu durata relației.

Cei de la Mariage Foundation, din Marea Britanie, au realizat un sondaj, chestionând un număr 2.000 de oameni despre modul în care și-au cunoscut actualii sau foștii soți. Se pare că modul mai multe cupluri care s-au cunoscut în mediul online au avut parte de o relație scurtă, divorțând în doar trei ani de la căsătorie. În schimb, cuplurile care s-au cunoscut în școală, în excursie sau prin intermediul apropiaților, sunt cel mai puțin predispuse la divorț.

De ce se despart mai repede cei care s-au cunoscut online

În concluziile studiului, Harry Benson a menționat că, în comparație cu cei care se întâlnesc prin intermediul familiei sau a apropiaților, mediul online reprezintă un loc nesigur și străin. Autorul studiului este de părere că este mai dificil să afli dacă persoana cunoscută în mediul online este de încredere. De asemenea, el susține că, în cazul cuplurilor care s-au cunoscut online, legăturile se formează de la zero.

„Verificarea informațiilor de încredere ale persoanei cu care te întâlnești și pe care ai cunoscut-o în mediul online este, evident, mai dificilă. Este mai greu să o cunoști cu adevărat fără aportul familiei, al prietenilor sau fără aportul altei comunități. Pentru cuplurile care se cunosc online, legăturile se formează de la zero”, a spus Benson.

Cu toate acestea, cercetătorul spune că, odată cu trecerea anilor, cu răbdare, chiar și aceste cupluri „au șansa să crească împreună și să nu mai sufere din cauza acestei lipse de informații, din cauza incertitudinilor și din cauza lipsei de lucruri pe care ei, inițial, poate că nu le-au avut în comun”.

Semnul care prezice o căsnicie scurtă. Acestea sunt relațiile sortite despărțirii
Semnul care prezice o căsnicie scurtă. Acestea sunt relațiile sortite despărțirii

Curiozități despre dragoste

În caz că nu știați, relațiile monogame există și în rândul animalelor. De exemplu, lupii, lebedele, gibonii, vulturii negri și albatroșii sunt doar câteva dintre animalele care își găsesc pereche pentru toată viața.

Durează doar câteva minute pentru a decide dacă îți place sau nu o persoană. Așadar, dacă vrei să faci o impresie bună, ai la dispoziție doar 4 minute să o faci. Se pare că totul ține de limbajul corpului, de tonul și de viteza vocii.

Unele cercetări au sugerat faptul că, persoanele îndrăgostite și care se află într-o relație romantică își sincronizează ritmul cardiac după ce s-au uitat unul în ochii celuilalt timp de câteva minute.