Home » Când, unde, cum » Sigur nu bănuiai asta! Câte proprietăți are Prințul Charles în România și unde sunt ele, de fapt

Sigur nu bănuiai asta! Câte proprietăți are Prințul Charles în România și unde sunt ele, de fapt

Violeta Badea / 22.06.2021, 12:32

Sigur nu bănuiai asta! Prințul Charles, moștenitor al tronului Regatului Unit, adoră tradițiile românești și peisajele superbe ale Transilvaniei. De-a lungul timpului, fiul Reginei Elisabeta a-II-a a vizitat de mai multe ori țara noastră și se spune că a cumpărat și câteva case. Iată câte proprietăți are Prințul Charles în România și unde sunt ele, de fapt.

Câte proprietăți are Prințul Charles în România 

Casa de la Viscri
Casa de la Viscri

Prințul Charles a vizitat pentru prima dată țara noastră în anul 1977. Pentru fiul Reginei Elisabeta a-II-a a fost un fel de dragoste la prima vedere, deoarece a rămas impresionat de peisajele noastre superbe, de preparatele noastre tradiționale, de tradiții și de obiceiuri. De atunci, acesta revine ori de câte ori are ocazia, ba mai mult decât atât se spune că a cumpărat mai multe proprietăți în anumite zone din România.

Cu toate că nu a făcut niciodată vreo declarație publică legată de numărul acestora, multe lume știe că Prințul Charles deține nu mai puțin de zece proprietăți în țara noastră. Mai exact, este vorba despre patru case în satul Valea Zălanului din Covasna, Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, deja celebra locuinţă din Viscri, judeţul Braşov, şi încă patru case în satul Breb din Maramureş. Fiul Reginei Elisabeta a-II-a a declarat că este atras de satul Viscri din judeţul Braşov, pe care l-a lăudat în toată lumea prin intermediul documentarului „Wild Carpathia”.

Unde sunt proprietățile Prințului Charles

Printul Charles promoveaza turismul romanesc
Printul Charles promoveaza turismul romanesc

Prințul Charles a cumpărat prima proprietate din România în anul 2003. Este vorba despre una dintre casele din satul Breb, veche de câteva sute de ani, pe care a restaurat-o. Moștenitorul tronului Regatului Unit și-a dorit foarte mult să păstreze atutenticitatea caselor și după restaurare, deoarece îndrăgește foarte mult tradițiile românești.

În același sat, acesta a mai cumpărat  trei case de lemn pe care le-a strămutat în satul maramureșan, devenit cunoscut și apreciat în Marea Britanie. Prințul Charles și-a dorit să păstreze autenticitatea locurilor și să pună în valoare peisajul cultural şi natural din localităţile cu biserici fortificate din Transilvania, prin intermediul Fundației Mihai Eminescu Trust, care a fost înființată în anul 2000 și care are ca scop promovarea turismului din România.

Când nu sunt folosite de Prințul Charles sau de apropiații lui, proprietățile acestea pot fi închiriate, iar turiștii români au început să aprecieze foarte mult aceste zone. În luna august a anului trecut, pe timp de pandemie, viitorul rege al Marii Britanii i-a îndemnat pe români să viziteze mai mult România. De asemenea, acesta a vorbit întotdeauna foarte frumos despre locurile din țara noastră.

 „România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei.

Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei.”, spunea Prințul Charles într-un documentar.