Home » Când, unde, cum » Superstiții nebănuite: ce nu e bine să faci, în funcție de ziua săptămânii. Obiceiul banal care atrage ghinionul

Superstiții nebănuite: ce nu e bine să faci, în funcție de ziua săptămânii. Obiceiul banal care atrage ghinionul

Alexandru Cazacu / 02.07.2021, 12:49
Superstiții nebănuite: ce nu e bine să faci, în funcție de ziua săptămânii. Obiceiul banal care atrage ghinionul

De-a lungul vremii, au luat naștere nenumărate superstiții legate de tot felul lucruri. Iată că nici lunile și zilele săptămânii nu au scăpat, reușind să atragă o mulțime de superstiții. Haideți să vedem ce spun unele dintre cele mai populare obiceiuri. Ce nu trebuie să faci, în funcție de ziua săptămânii.

Ce nu e bine să faci, în funcție de ziua săptămânii, potrivit unor superstiții

După cum vă spuneam, superstițiile există încă din cele mai vechi timpuri, iar mulți oameni țin cont de acestea și în prezent, unele dintre ele fiind legate de zilele săptămânii. De exemplu, majoritatea celor care cred în aceste lucruri, spun că marțea este zi cu ghinion, iar vinerea ai mari șanse să te îmbolnăvești. Ei bine, fie că le crezi sau nu, iată ce spun unele superstiții.

  • Una dintre cele mai cunoscute superstiții în ceea ce privește zilele săptămânii spune că, luni, miercuri, joi și duminică sunt zile care aduc noroc. Pe de altă parte, marți, vineri și sâmbătă sunt zile cu ghinion.
  • De asemenea, se pare că marți și vineri 13 sunt zile nefaste ale fiecărei luni.
  • Totodată, se spune că lunea nu este bine să cheltui mulți bani, dar nici să dai lucruri sau bani împrumut, pentru că în acest fel dai și norocul și îți va merge rău toată săptămâna.
  • Potrivit unei alte superstiții, marțea este zi cu ghinion, deoarece aceasta este ziua cu trei ceasuri rele, când se pot întâmpla lucruri neprevăzute.
  • O altă superstiție legată de zilele săptămânii spune că nu este bine să te pornești la drum vinerea. De ce? Ei bine, se pare că dacă faci acest lucru, s-ar putea să nu ai noroc la destinație.
Ce nu este bine să faci, în funcție de ziua săptămânii
Ce nu este bine să faci, în funcție de ziua săptămânii
  • De asemenea, nu e bine să îți tai unghiile nici vineri, dar nici duminica. Se spune că dacă vei face asta, vei avea ghinion, vei intra într-un conflict cu cineva sau o persoană te va dușmăni.
  • Unii sunt de părere că ziua de sâmbăta este una în care norocul tău este schimbător și trebuie să dai de pomană sau să faci o faptă bună, pentru ca să îți meargă bine.
  • O altă superstiție legată de ziua de sâmbătă spune că nu trebuie să începi nimic din ce nu poți termina în această zi. Se spune că dacă vei face asta, vei avea ghinion.
  • Este deja știut faptul că duminica este zi de odihnă, așadar nu se lucrează, nu se spală rufe, nu se gătește, altfel odihna nu îți va prii ar putea să îți meargă rău și să ai probleme de sănătate.

Care sunt zilele cu noroc și cum îl putem atrage

Cei care cred în superstiții sunt de părere că lunea este bine să primești bani, pentru că așa îți va merge toată săptămâna. Se pare că în ziua de miercuri este bine să te rogi pentru sănătate.

Potrivit unei tradiții vechi, joia se făceau cununii și se încheiau înțelegerile pentru nuntă. Aceasta era o zi a iubirii, iar cine se năștea joia avea să fie mereu iubit în viață.

De asemenea, se spune că vei avea o zi plină de noroc și de iubire, dacă nu mănânci sâmbăta dimineață, atunci când cântă îngerii.