Home » Când, unde, cum » Țara din Europa unde amenda pentru cerșit este dublă față de cea pentru prostituție. Autoritățile sancționează aspru cerșetoria

Țara din Europa unde amenda pentru cerșit este dublă față de cea pentru prostituție. Autoritățile sancționează aspru cerșetoria

Cojocaru Cristian / 23.02.2022, 10:05
Țara din Europa unde amenda pentru cerșit este dublă față de cea pentru prostituție. Autoritățile sancționează aspru cerșetoria

O țară din Europa prevede noi amenzi mult mai usturătoare. Astfel, amenda pentru cerșit a ajuns să fie dublă față de cea pentru prostituție. Autoritățile au decis să sancționeze aspru aceste practici pentru ca fenomenul să poată fi diminuat. Iată care sunt amenzile pe care le pot lua cei care sunt prinși că fac asta.

Amenda pentru cerșit majorată la câteva mii de euro

Efectuarea de practici sexuale și oferirea, solicitarea, negocierea și acceptarea în mod direct sau indirect de servicii sexuale în Alicante va atrage acum o amendă cuprinsă între 750 și 1.500 de euro. Efectuarea unei conduite care, sub pretextul cerșetoriei, reprezintă, de asemenea, atitudini coercitive sau hărțuitoare. În cazul în care cerșetoria este practicată cu minori sau persoane cu dizabilități, pedeapsa se va ridica la 3.000 de euro.

Prostituatele, cerșetorii și persoanele fără adăpost pot fi amendate de Poliția Locală Alicante, după aprobarea unei ordonanțe municipale de conviețuire civică agreată de Echipa de Guvern a Consistoriului (PP și Cs) cu Vox. În schimb, partidul de extremă dreapta va susține următoarele bugete municipale, care vor suferi o reducere considerabilă a ajutorului social.

Noile reglementări merg înainte după o ședință plenară desfășurată electronic în care PP, Cs și Vox au adăugat 16 voturi pentru față de 13 împotriva PSOE, Unides Podem EU și Compromís. Aceasta va intra în vigoare la 15 zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial. Pe lângă exercițiul de prostituție și cerșetorie, reglementează ca infracțiuni, printre alte activități, mersul pe stradă fără cămașă, ascultarea muzicii în mașină la un volum prea mare, realizarea de graffiti, practicarea acrobației cu patinele și skateboard-urile în regim neautorizat și chiar să joace mingea la ore nepotrivite.

Principalul susținător al ordonanței, consilierul pentru Securitate, José Ramón González, asigură că este aceeași cu cea promulgată de „orașe precum Barcelona sau Valencia”, în care popularii nu guvernează și răspunde unei „cereri unanime din partea oamenilor din Alicante”, astfel încât orașul să aibă din nou „o comandă”.

În cel mai controversat domeniu al regulamentului, cel referitor la cerșetorie și prostituție, el susține că „nu merge împotriva oamenilor, ci împotriva mafiilor și a oamenilor care prostituează femei” și afirmă că nu totul se rezolvă cu amendă. , dar este oferit celor mai vulnerabili „ajutor din partea serviciilor sociale”.

Tocmai acolo pare să intervină literele mici ale acordului. Ordonanța cuprinde mai multe articole în care se menționează că cei care exercită cerșetorie, cei fără adăpost și cei aflați în situație de prostituție vor primi sprijinul social necesar. Într-o altă secțiune, legea indică faptul că infractorii „pot solicita” ca unele dintre infracțiunile avute în vedere „să fie înlocuite” cu discuții, cursuri, programe de formare sau acțiuni sociale comunitare.

Cu toate acestea, compensația pe care o primește Vox pentru validarea ordonanței este o reducere în materie de egalitate, cooperare internațională și imigrație, potrivit partidului condus de însuși Abascal. Purtătorul de cuvânt al acestuia de la Alicante, Mario Ortolá, se bucură de faptul că bugetele, care vor fi dezbătute în plen, reduc „o povară ideologică care, în ciuda faptului că este sub nivelul minim din cauza solicitărilor noastre din anii precedenți, este încă prezentă datorită capriciul Partidului Popular şi al Cetăţenilor”.

amenda pentru cerșit
Amenzile pentru cersetorie vor ajunge pana la 3.000 de euro

Regulamentul va fi abrogat într-o singură manieră

Stânga în ansamblul ei, care a anunțat deja că dacă va ajunge la putere la următoarele alegeri va abroga regulamentul, respinge toate aceste argumente. În primul rând, pentru că unanimitatea la care face aluzie González nu se potrivește cu acuzațiile prezentate de peste patruzeci de asociații diferite, printre care Cáritas, Médecins sans Frontières și principalele sindicate, care au fost practic respinse în totalitate, cu excepția dintre cele prezentate de viceprimarul Mari Carmen Sánchez (Cs).

„Ordonanța s-a născut cu spatele cetățenilor și fără consens”, spune Xavier López, purtătorul de cuvânt al Podem. „Nu are un dialog cu principalele entități sociale și nici nu a negociat cu opoziția”, adaugă Natxo Bellido, omologul său la Compromís. Toate arată că reglementările se nasc din înțelegerea dintre PP și Vox de a realiza bugetele și că afectează mai mult aspectul punitiv decât cel al ajutorului social.

În ceea ce privește asemănarea cu reglementări similare implementate în Valencia sau Barcelona, ​​Sanguino explică că toate aceste legislații „se bazează pe proiectul transmis de Federația Spaniolă a Municipiilor și Provinciilor (FEMP)”. Deși cu o diferență, în opinia sa: „Echipa guvernului de la Alicante a golit de conținut” această propunere, „eliminarea sprijinului social” apără corporația municipalităților spaniole. „Alicante va fi un oraș mai nesigur pentru femei, persoanele fără adăpost, migranți și grupul LGTBI”, reprezentat în principal de prostituate transsexuale, spune López. „Ceea ce se află în spatele acestei ordonanțe este punerea în scenă a unei alianțe teribile” a PP-ului cu extrema dreaptă, „care plasează Alicante pe harta rușinii”, stabilește Bellido.