Home » Când, unde, cum » Țara din lume în care animalele sunt recunoscute ca ființe cu drepturi

Țara din lume în care animalele sunt recunoscute ca ființe cu drepturi

Violeta Badea / 13.05.2021, 09:52
Țara din lume în care animalele sunt recunoscute ca ființe cu drepturi

Țara din lume în care animalele sunt recunoscute ca ființe cu drepturi. Premieră la nivel mondial! Animalele au capacitatea de a simți foame, durere și sunt conștiente de tot ceea ce li se întâmplă. O țară a analizat toate aceste aspecte și urmează să introducă o serie de legi, printre care o lege care va recunoaște animalele drept ființe cu drepturi. În acest material veți afla despre ce stat e vorba.

Țara din lume în care animalele sunt recunoscute ca ființe cu drepturi

Legea britanică va recunoaște animalele drept ființe cu drepturi, a anunțat guvernul de la Londra. Oficialii se pregătesc să introducă o serie de legi cuprinzătoare prin care să interzică practici precum exportul de animale vii sau vânătoarea de trofee. Măsurile vor fi valabile pentru animalele de companie, de fermă și sălbatice.

De asemenea, guvernul a anunțat că vor fi luate în considerare și animalele din străinătate, deoarece se dorește interzicerea comerțului de fildeș, aripioarelor de rechin sau interdicția de a produce și de a comercializa foie gras, un preparat obținut prin îndoparea forțată a rațelor și gâștelor.

De-a lungul timpului, guvernul din Marea Britanie s-a axat pe microciparea pisicilor sau oprirea oamenilor din a ține primate ca animale de companie. În plus, aceștia au analizat de foarte mult timp să restricționeze exportul de animale vii, iar pe această temă s-au desfășurat campanii publice.

Legea britanica va recunoaste animalele drept fiinte cu drepturi
Legea britanica va recunoaste animalele drept fiinte cu drepturi

Ce măsuri vor să adopte oficialii pentru a proteja animalele

Guvernanții din Marea Britanie vor să adopte mai multe măsuri pentru a stopa furtul animalelor de companie și pentru a interzice binecunoscutele zgărzi cu șocuri electrice folosite pentru a dresa îndrăgitele vietăți. De asemenea, legea va interzice cursele ilegale de iepuri și folosirea de capcane cu lipici. Cei care nu vor respecta aceste măsuri riscă pedepse destul de mari.

„Suntem o țară de iubitori de animale și suntem prima țară a lumii care adoptă legi pentru bunăstarea animalelor. Planul nostru de acțiune pentru bunăstarea animalelor va duce la îndeplinirea angajamentului nostru pentru interzicerea exportului de animale vii, pentru interzicerea ținerii primatelor ca animale de companie și vom adopta noi legi împotriva contrabandei cu căței”, a precizat George Eustice, ministrul mediului din guvernul Regatului Unit.

Oficialii britanici au menționat că folosirea de cuști pentru păsări de curte și pentru porci nu va fi interzisă în mod direct, dar folosirea lor va fi analizată atent, iar fermierii vor primi stimulente pentru a îmbunătăți bunăstarea și sănătatea animalelor lor printr-un nou regim de subvenții. Specialiștii se vor interesa de traiul pe care îl vor avea animalele și de condițiile în care sunt ținute acestea.

Potrivit reprezentanților, legea va recunoaște că animalele au capacitatea de a simți foame și durere și sunt conștiente de ce li se întâmplă, aceștia le numesc „ființe cu simțire”. Proiectul guvernului din Marea Britanie a fost aplaudat de grupurile și organizațiile pentru protecția și bunăstarea animalelor, dar au spus că este impotant să existe o acțiune continuă și că această legislație nu reprezintă doar expresia respectului față de animale ci și o metodă eficientă de combatere a schimbărilor climatice.