Home » Când, unde, cum » Un raport al Pentagonului scoate la iveală adevărul despre existența OZN-urilor. Detalii incredibile

Un raport al Pentagonului scoate la iveală adevărul despre existența OZN-urilor. Detalii incredibile

Manolică Anca / 08.04.2022, 16:15
Un raport al Pentagonului scoate la iveală adevărul despre existența OZN-urilor. Detalii incredibile

Un raport despre OZN-uri al Pentagonului, dat spre publicare în urma unei cereri de informații de interes public, scoate la iveală detalii incredibile despre întâlnirile cu aceste obiecte. Baza de date de documente numără peste 1.500 de pagini de raport și fac parte din Programul Avansat de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale (AATIP), o acțiune a Departamentului de Apărare al SUA, care s-a derulat din 2007 până în 2012. Iată ce s-a aflat.

Raportul despre OZN-uri al Pentagonului conține peste 1.500 de pagini

Programul Avansat de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale (AATIP) nu a fost niciodată clasificat drept secret sau extrem de secret dar, cu toate acestea, el a devenit cunoscut publicului larg abia în anul 2017. Atunci, fostul director al programului, Luis Elizondo, a demisionat din Pentagon și a dat spre publicare mai multe videoclipuri, acum celebre, ale unei aeronave neidentificate care avea mișcări aparent imposibile, potrivit Live Science.

Nu după mult timp de la dezvăluirea AATIP, publicația The Sun a înaintat o cerere FOIA (cerere de informații de interes public) pentru toate documentele legate de program. După patru ani, pe 5 aprilie 2022, Agenția de Informații pentru Apărare din SUA (DIA) a răspuns cererii, publicând 1.574 de pagini de material.

Ce detalii incredibile au ieșit la iveală

Conform The Sun, șirul de documente din acest raport despre OZN-uri deține observații cu privire la efectele biologice ale observărilor de OZN asupra oamenilor, studii asupra tehnologiilor avansate, precum „pelerine” de invizibilitate și planuri pentru explorarea și colonizarea spațiului adânc.

Unul dintre acestea este un raport intitulat „Efecte de câmp acute și subacute anomale asupra țesuturilor umane și biologice”, din martie 2010. Acesta vorbește despre presupuse răni la „observatori umani de către sisteme aerospațiale avansate anormale”, unele dintre acestea putând fi o „amenințare pentru interesele Statelor Unite”.

Raportul despre OZN-uri al Pentagonului conține peste 1.500 de pagini
Raportul despre OZN-uri al Pentagonului conține peste 1.500 de pagini

Raportul scoate la iveală 42 de cazuri din dosare medicale și 300 de cazuri „nepublicate” în care americanii au suferit răni după presupuse întâlniri cu „vehicule anormale”, care includ OZN-uri. Unii dintre aceștia au prezentat arsuri sau alte afecțiuni legate de radiațiile electromagnetice, ele părând a fi provocate de „sisteme de propulsie legate de energie”.

De asemenea, au fost notate cazuri de leziuni cerebrale, leziuni ale nervilor, palpitații ale inimii și dureri de cap relaționate cu întâlniri anormale cu vehicule.

Nu se știe dacă și cum au fost verificate aceste cazuri

Deocamdată, nu se cunosc detalii cu privire la procesul de verificare folosit de AATIP, dacă a folosit, pentru a investiga aceste presupuse cazuri. Cotidianul nu a publicat încă întreg conținutul rapoartelor solicitate.

Raportul mai aduce în prim plan o listă a presupuselor efecte biologice ale observărilor de OZN-uri asupra persoanelor între 1873 și 1994, întocmite de Mutual OZN Network (MUFON), un grup civil non-profit care studiază aparițiile raportate de OZN-uri. S-au raportat efecte precum „sarcini neprevăzute”, „răpire aparentă”, paralizie și experiențe de telepatie percepută, teleportare și levitație.

Concluzia raportului este că există suficiente dovezi „pentru a susține ipoteza că unele sisteme avansate sunt deja implementate și nu sunt înțelese pe deplin de către SUA”.