Home » Când, unde, cum » Sunt OZN-urile dovezi ale extratereștrilor? Ce dezvăluie șeful NASA

Sunt OZN-urile dovezi ale extratereștrilor? Ce dezvăluie șeful NASA

Manolică Anca / 07.06.2021, 14:56
Sunt OZN-urile dovezi ale extratereștrilor? Ce dezvăluie șeful NASA

Noul şef al NASA, Bill Nelson, a făcut noi dezvăluiri despre originile obiectelor zburătoare neidentificate observate de piloţii americani. Sunt OZN-urile dovezi ale extratereștrilor? Iată ce își propune NASA să facă în continuare.

Sunt OZN-urile dovezi ale extratereștrilor?

Fostul senator din Florida, Bill Nelson, a fost numit în luna martie, de către Joe Biden, noul șef al NASA. Apropiat de programul spaţial american, acesta a zburat în Spaţiu în anul 1986 și a înconjurat Pământul de 98 de ori, în șase zile.

Veteran al zborurilor spațiale, acesta a vorbit pentru CNN despre originile obiectelor zburătoare neidentificate observate de piloţii americani. El a spus că nu este clar, nici măcar în eșaloanele superioare ale agenției spațiale americane, ce origine au acestea. Însă, a ținut să precizeze că nu crede că OZN-urile sunt dovezi ale extratereștrilor care vizitează Pământul. „Cred că aș ști” dacă așa ar fi cazul, a declarat Nelson.

Însă, a recunoscut că ar fi prematur „să excludem” acest lucru ca pe o posibilitate, motiv pentru care își propune ca agenția pe care o conduce să studieze în continuare fenomenele.

Nu au fost găsite dovezi

Comentariile lui Bill Nelson apar cu puțin timp înaintea prezentării unui raport al Pentagonului, la finalul lunii iunie, despre OZN-uri. Potrivit unor informații apărute, oficialii serviciilor de informații americane nu au găsit dovezi care să confirme faptul că OZN-urile sunt nave spațiale extraterestre, însă anchetatorii nu au ajuns deocamdată la o evaluare definitivă a ceea ce ar putea fi aceste obiecte misterioase.

Bill Nelson, șeful NASA
Bill Nelson, șeful NASA

Jackie McGuinness, secretarul de presă al NASA, a declarat că Nelson nu a înființat un grup de lucru formal pentru a porni investigarea OZN-urilor. Cu toate acestea, el a îndemnat cercetătorii să meargă mai departe cu cercetările, explorând orice are legătură cu subiectul.

„Nu există cu adevărat o mulțime de date și oamenii de știință ar trebui să fie liberi să urmeze aceste indicii și nu ar trebui să fie stigmatizate opiniile lor (..) Acesta este un fenomen cu adevărat interesant și americanii sunt clar interesați de el, așa că, dacă oamenii de știință vor să investigheze, ar trebui să o facă”, a spus Jackie McGuinness, recunoscând că cercetarea OZN-urilor ar putea fi asociată negativ cu teoriile conspirației

Pe de altă parte, Bill Nelson a mai declarat că NASA nu lucrează în mod direct cu Pentagonul la acest raport, dar a spus că dacă oamenii de știință ai NASA vor reuși să facă progrese în identificarea obiectelor, „Pentagonul va ști”.

În timpul unei conferințe de presă Thomas Zurbuchen, astrofizician și administrator asociat al NASA pentru știință, a spus că nu crede că OZN-urile sunt dovezi ale unei civilizații extraterestre avansate tehnologic.

„Oamenii tind să subestimeze natura. Natura este un loc uimitor în care se întâmplă o mulțime de minuni. Și odată ce am înțeles, este de genul: De ce nu ne-am gândit la asta? (..) Pe tărâmul științei ne referim la probleme și obiecte neidentificate. Deci, folosind instrumentele științei, vom face tot ce putem pentru a le înțelege”, a declarat Zurbuchen.