Home » Când, unde, cum » Unde răsare soarele pentru prima dată. Acesta este locul de pe glob

Unde răsare soarele pentru prima dată. Acesta este locul de pe glob

Cojocaru Cristian / 08.10.2021, 12:44
Unde răsare soarele pentru prima dată. Acesta este locul de pe glob

Răsăritul este unul dintre cele mai magice momente pe care natura le oferă. Cu siguranță atunci când mergi la mare, vrei să prinzi cel puțin un răsărit însă, te-ai întrebat vreodata unde răsare soarele pentru prima dată pe glob?

Unde răsare soarele pentru prima dată pe glob

Dacă ai încercat să îți dai seama unde răsare soarele pentru prima dată în lume, cu siguranță nu ești ultimul. Oamenii de pe întreg mapamondul se întreabă unde răsare soarele mai întâi în lume și unde apune el cel mai târziu. În trecu se cunoștea faptul că țara în care răsare soarele cel mai devreme din lume este Noua Zeelandă.

Răsăritul poate fi văzut cel mai devreme din Insula de Nord a Noii Zeelande, mai concret din Capul de Est. Acest lucru a însemnat că primul oraș din lume care vede soarele este Gisborne, care se află pe coasta de este a Noii Zeelande. Cu toate acestea, acesta a fost cazul până acum câțiva ani, pentru că noile date au fost schimbate, astfel că un nou punct ca fiind cel mai estic de pe planeta noastră a fost dezvăluit.

Potrivit acestor date, Insula de Nord a Noii Zeelande nu mai este considerat locul cu primul răsărit de pe planetă. Deci, adevăratul loc în care soarele răsare pentru prima dată este, de fapt, Insula Caroline, care este o insulă din Kiribati. Acesta este cel mai estic punct de pe planeta noastră, astfel că este locul din care soarele poate fi observat prima dată.

Există câteva țări care, de fapt, au ora setată înaintea Insulei Caroline, astfel încât, soarele ar putea apune mai devreme. Chiar și așa, este indiscutabil faputl că primul loc de pe Pământ în care se poate vedea soarele răsărind în fiecare zi, este Insula Caroline.

răsare soarele
Insula Caroline este cel mai estic loc, astfel ca de aici poate fi vazut soarele rasarind pentru prima data

Unde răsare soarele mai întâi; Est sau Vest?

După cum probabil știai, soarele răsare mai întâi în est și apune în vest. Acest lucru se întâmplă pur și simplu pentru că Pământul se rotește într-o direcție estică, ceea ce înseamnă că soarele răsare de la est la vest.

Unde apune Soarele?

Dacă Soarele răsare prima dată în direcția cea mai estică, atunci putem spune că soarele apune în cea mai vestică parte a lumii. Aceasta se află în Alaska, pe insula Attu. Această insulă a fost nelocuită în ultimul deceniu și este cunoscută pentru bătălia din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

La ce oră este cel mai devreme răsărit?

Mulți oameni cred că solstițiul de vară este cel mai timpuriu răsărit al anului. Cu toate acestea, solstițiul de vară este doar cea mai lungă zi a anului, nu neapărat cea mai timpurie. Astfel, cel mai timpuriu răsărit al fiecărui an este aproximativ în același timp cu solstițiul de vară, cel mai probabil în iunie în Europa și America de Nord.

De ce zilele se prelungesc vara?

Pur și simplu, acest lucru se datorează faptului că Pământul este înclinat spre Soare, ceea ce ne face zilele mai lungi și mai calde. Și când Pământul se înclină spre Soare în direcția opusă, atunci suntem în iarnă.

Care anotimp are zile mai lungi?

Vara are cele mai lungi zile ale anului, deoarece suntem înclinați spre Soare. Evident, iarna are cele mai scurte zile ale anului din cauza opusului!