Home » Când, unde, cum » Unde te poți ruga pentru căsătorie. 3 mănăstiri făcătoare de minuni din România

Unde te poți ruga pentru căsătorie. 3 mănăstiri făcătoare de minuni din România

Alexandru Cazacu / 15.08.2022, 11:16
Unde te poți ruga pentru căsătorie. 3 mănăstiri făcătoare de minuni din România

De multe ori, cei care nu și-au găsit încă sufletul pereche simt nevoia de a apela la divinitate în acest sens. Dacă și tu întâmpini greutăți în a-ți găsi partenerul de viață, nu trebuie să îți pierzi speranța, însă poți să încerci să te rogi. În acest context, noi îți vom spune unde te poți ruga pentru căsătorie. Se spune că aceste mănăstiri din România sunt făcătoare de minuni.

Unde te poți ruga pentru căsătorie. Mănăstiri făcătoare de minuni din țara noastră

Nu toată lumea reușește foarte ușor să își întâlnească sufletul pereche. Așa se face că mulți ajung să se roage lui Dumnezeu în acest sens. În țara noastră există mai multe mănăstiri despre care se spune că sunt făcătoare de minuni pentru căsătorie. În aceste locuri te poți ruga pentru a-ți găsi jumătatea. Care sunt mănăstirile respective și unde sunt situate ele, puteți afla în continuare.

Mănăstirea Ghighiu

La aproximativ 5 kilometri de Ploiești găsim mănăstirea Ghighiu. Acest lăcaș de cult adăpostește icoana Maicii Domnului „Siriaca”. Se spune că această icoană este făcătoare de minuni, iar rugându-te la ea te poate ajuta să îți găsești mai repede sufletul pereche. În anul 1958, episcopul Vasile Samaha de Sergiopolis din Siria a dăruit-o mănăstirii.

Mănăstirea Celic-Dere

De-a lungul timpului, Mănăstirea Celic-Dere a fost considerată a fi unul dintre cele mai importante lăcașe de cult dintre Dunăre și Marea Neagră. Situată în partea de nord a Dobrogei, la 25 de km la sud-vest de Tulcea, această mănăstire este foarte renumită. Aici ar exista o icoană care se curăță singură.

Se spune că icoana respectivă ar fi fost adusă de un soldat rus în timpul războiului ruso-turc. Acum, icoana îl întruchipează pe Mântuitorul Iisus Hristos, însă înainte ar fi fost neagră în totalitate.

Unde te poți ruga pentru căsătorie. Mănăstiri făcătoare de minuni din România
Unde te poți ruga pentru căsătorie. Mănăstiri făcătoare de minuni din România

Mănăstiri făcătoare de minuni – Mănăstirea Nicula

Anual, foarte mulți credincioși trec pragul acestei mănăstiri, însă mai ales de Adormirea Maicii Domnului. Aici există o icoană făcătoare de minuni, despre care se spune că a lăcrimat vreme de 26 de zile. Mănăstirea Nicula este situată în localitatea cu același nume din județul Cluj.

Rugăciune pentru căsătorie

Unele persoane nu își pot găsi jumătatea și ajung la o vârstă înaintată fără să reușească să își întemeieze o familie. Dacă și tu vrei să îți întâmpini mai repede alesul, rugăciunea de mai jos te poate ajuta din acest punct de vedere. Iată cum sună aceasta.

„Doamne, Dumnezeule al milostivirilor şi a toată bunătatea, care plineşti cererile celor care Te cheamă cu credinţa, ascultă şi nevrednica noastră rugăciune. Tu vezi că vrem să ne unim vieţile prin căsătorie, Tu vezi dorirea inimilor noastre şi ştii dacă este bună sau este rea. Dacă este bineplăcut Ţie să luăm asupra noastră crucea căsătoriei, ajută-ne să biruim toate piedicile cu care vrăjmaşul ne necăjeşte.

Ajută-ne, Doamne, că la Tine este nădejdea noastră. Dăruieşte-ne pace, dăruieşte-ne linişte şi sănătate sufletească şi trupească. Fereşte-ne de noroiul desfrâului, fereşte-ne de căderea în poftele trupeşti. Luminează-ne minţile ca să nu fie întunecate de vrăjmaş. Curătești-ne Tu, ca să nu ne întineze păcatul. Întăreşte-ne să mergem pe calea cea îngustă, ocrotiţi de Preacurata Ta Maică şi de soborul tuturor sfinţilor.Să avem o familie în care să strălucească făclia credinţei şi a virtuţilor, şi pruncii noştri să fie călăuziţi aşa cum trebuie pentru a ajunge mădulare vrednice ale Bisericii Tale.

Iar dacă Tu ştii că din anumite pricini ne este mai de folos sa părăsim vrerea noastră şi să nu pornim împreună pe drumul căsătoriei, ajută-ne să înţelegem aceasta şi să părăsim voia noastră fără a fi cuprinşi de tulburare sau de deznădejde. Înaintea Ta, Doamne, sunt vieţile noastre. Rânduiește cu ele precum ştii că este mai bine pentru noi. Că văzând grija Ta să Îţi mulţumim si să Te lăudăm până la sfârșitul zilelor noastre. Că Tu eşti Dumnezeul nostru şi Ţie slavă Iţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.