Home » Când, unde, cum » Unde trăiesc cei mai bogați oameni din lume. Acestea sunt țările cu cei mai mulți milionari

Unde trăiesc cei mai bogați oameni din lume. Acestea sunt țările cu cei mai mulți milionari

Alexandru Cazacu / 30.06.2021, 15:00
Unde trăiesc cei mai bogați oameni din lume. Acestea sunt țările cu cei mai mulți milionari

Potrivit unor date publicate nu cu mult timp în urmă de o companie de consultanță, numărul milionarilor la nivel mondial a depășit anul trecut 20 de milioane. Cu siguranță, mulți dintre noi ne întrebăm unde trăiesc cei mai bogați oameni din lume. Haideți să vedem care sunt țările cu cei mai mulți milionari.

Unde trăiesc cei mai bogați oameni din lume

Se pare că numărul celor care dețin o avere netă de peste 1 milion de dolari a crescut cu 6,3%, ajungând în 2020 la 20,8 milioane. Cel puțin așa arată datele transmise de compania de consultanță Capgemini, potrivit Agerpres.

Așadar, averea totală deținută de acești oameni a crescut cu 7,6%, fiind acum estimată la aproximativ 80 de trilioane de dolari. Este important să menționăm că o mare parte din aceste câștiguri este pusă pe seama creșterii cotațiilor bursiere.

Care sunt țările cu cei mai mulți milionari

Acum că știm câți milionari există în lume, haideți să vedem și care sunt țările unde trăiesc cei mai bogați oameni ai lumii. Așadar, țările cu cei mai mulți bogătași sunt: Statele Unite, Japonia, Germania și China. Ba chiar mai mult de atât, toate aceste patru stat dețin nu mai puțin de 63% dintre milionarii lumii.

Conform sursei citate, în anul 2020, cea mai rapidă creștere s-a înregistrat printre persoanele care foarte mulți bani, a căror avere este de cel puțin 30 milioane de dolari, un club ale cărui rânduri s-au majorat cu 9 procente.

Capgemini, compania de consultanță care a publicat aceste date, monitorizează constant prețurile acțiunilor, obligațiunile deținute, investițiile alternative, banii lichizi și proprietățile pentru a face evaluările. De asemenea, compania se bazează pe date provenite de la organizații internaționale precum Banca Mondială, dar și pe informații din anchete în rândul milionarilor și al managerilor lor de portofolii, potrivit Agerpres.

Unde trăiesc cei mai bogați oameni de pe planetă. Țările cu cei mai mulți milionari
Unde trăiesc cei mai bogați oameni de pe planetă. Țările cu cei mai mulți milionari

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume

Probabil vă întrebați acum și care este cel mai bogat om din lume. Ei bine, potrivit clasamentului anual realizat de cei de la Forbes, acest titlu îi revine fondatorului platformei Amazon, Jeff Bezos. Mai exact, în 2021, averea acestuia a fost estimată la peste 190 de miliarde de dolari, în creștere cu peste 70 de miliarde de dolari față de acum un an, creștere pusă pe seama prețului acțiunilor Amazon.

De asemenea, pe locul doi în clasamentul celor mai bogați oameni din lume se află Elon Musk, a cărui avere a fost estimată la 151 de miliarde de dolari. Fondatorul SpaceX și Tesla și-a mărit considerabil averea în urma majorării cu 705% a acțiunilor Tesla.

Bernard Arnault este situat pe locul al treilea în acest top. Miliardarul francez deține o avere estimată la nu mai puțin de 150 de miliarde de dolari. Arnault conduce un imperiu al bunului gust în care sunt 70 de mărci celebre. Printre acestea se numără și Louis Vuitton și Sephora.

Cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, se află pe locul 4 în clasament, cu o avere de 124 de miliarde de dolari, acesta fiind și în proces de divorț de soția sa Melinda.

Pe locul al cincilea din topul celor mai bogați oameni ai planetei este fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Acesta are o avere estimată de Forbes la 97 de miliarde de dolari.