Home » Când, unde, cum » Ursul care a consumat 30 de kilograme de cocaină. Ce s-a ales de “Pablo EskoBear”

Ursul care a consumat 30 de kilograme de cocaină. Ce s-a ales de “Pablo EskoBear”

Manolică Anca / 23.04.2021, 11:49
Ursul care a consumat 30 de kilograme de cocaină. Ce s-a ales de “Pablo EskoBear”

Ce se întâmplă când un transport de droguri de mare risc din anii 1980 nu merge bine? Un stat din SUA ajunge să aibă o atracție turistică puțin spus ciudată. Iată întreaga poveste a legendarului “Pablo EskoBear”, ursul care a consumat 30 de kilograme de cocaină.

Ursul care a consumat 30 de kilograme de cocaină

Când ai crezut că ai văzut deja totul în viață și ai auzit cele mai ciudat povești, mai apare câte ceva care îți dă gândurile peste cap. Un astfel de exemplu este „Pablo EskoBear”, ursul care a consumat 30 de kilograme de cocaină. Povestea a început în dimineața zilei de 11 septembrie 1985 în Knoxville, Tennessee, SUA, când un bătrân s-a trezit din cauza unui zgomot foarte puternic care s-a auzit în fața casei sale. Atunci când ieșit să vadă ce se întâmplase, a dat peste trupul unui bărbat .

Corpul neînsuflețit era acoperit de o vestă antiglonț, o parașută nedeschisă și purta, de asemenea, ochelari de vedere nocturi foarte scumpi, diverse arme și o cantitate foarte mare de cocaină. Atunci, autoritățile au estimat că transportul valora aproximativ 14 milioane de dolari.

Dar cine era acest om?

Era Andrew C. Thornton II, un ofițer narcotic extrem de apreciat, care a primit distincția Purple Heart din partea Forțelor Armate ale Statelor Unite, considerată cea mai prestigioasă insignă militară. Însă, viața domnului Thornton nu era chiar atât de exemplară pe cât credeau oamenii.

Andrew C. Thornton II
Andrew C. Thornton II

După o serie de investigații, s-a descoperit că acesta era unul dintre șefii „La Compañía”, o bandă mafiotă cunoscută pentru contrabanda de droguri prin avioane și parașute. Iar Thornton era un specialist renumit în parașute. Însă, se pare că ceva a mers prost în ziua aceea.

Înainte de a sări, Thornton a pus pilotul automat al avionului care era încărcat cu cocaină. Livrarea urma să se facă în Kentucky, iar pilotul a încercat să salveze cât mai multă marfă posibil. Cu toate acestea, parașuta nu s-a deschis, el murit în urma impactului brutal cu solul.

Ce s-a ales de “Pablo EskoBear”

Bine, și unde este ursul în toată această poveste? Hai să vedem. Avionul din care pilotul a sărit s-a prăbușit, în cele din urmă, lângă pădurea națională Chattahooche, Georgia. La trei luni de la accident, un gardian avea să descopere un urs negru, de 150 de kilograme, întins și înconjurat de pachete de plastic deschise.

Conform urmelor găsite, se suspecta că avionul ar fi transportat mai mult de 30 de kilograme de cocaină înainte de prăbușire. Așa a fost. Ursul murise din cauza unei supradoze, autopsia stabilind faptul că acesta a ingerat cantități mari din acea cocaină.

„Stomacul lui era literalmente umplut până la refuz cu cocaină. Nu există un mamifer pe planetă care să poată supraviețui. Hemoragie cerebrală, insuficiență respiratorie, hipertermie, insuficiență renală, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral. Tot ce există, ursul acela avea”, a explicat medicul legist.

Iar aventura lui „Pablo EskoBear” nu se termină aici. Fiindcă arăta foarte bine la exterior, ursul care a consumat 30 de kilograme de cocaină a fost împăiat și expus într-o zonă de recreere din apropierea zonei în care a fost găsit. În urma unui incediu care a avut loc acolo, ursul a fost salvat și a ajuns în Las Vegas, pentur a „locui” în casa lui Ron Thompson. În cele din urmă, în 2016, ursul s-a întors în Kentucky și astăzi poate fi admirat într-un mall din orașul Lexington.