Home » Cum să faci orice » Șase modele de alei pentru curtea casei tale. FOTO

Șase modele de alei pentru curtea casei tale. FOTO

Alexandru Cazacu / 16.04.2021, 11:27

La prima vedere, amenajarea unei alei în curte pare foarte ușor de făcut. Ei bine, acest lucru îți poate ridica câteva probleme. Asta în cazul în care nu știi exact ce vrei, ce materiale poți folosi sau cum să faci acest lucru. Mai departe, noi îți vom prezenta o serie de idei pentru amenajarea unei alei în curtea ta.

Modele de alei pentru curtea casei tale

Modele de alei sunt nenumărate și pot fi realizate în diferite forme și din foarte multe materiale. Așadar, dacă vrei ca designul curții tale să fie deosebit și modern, trebuie să știi că ai de unde alege materiale. Iată câteva modele de alei, care te pot inspira și care îți vor ușura munca.

Alei din lemn pentru curtea ta

Mai exact, vorbim despre alei de gradina din lemn compozit (un amestec de lemn și plastic). De ce să folosim acest material? Ei bine, pentru că are unele avantaje față de lemnul natural: nu face așchii, nu putrezește, se curăță ușor, se montează la fel de ușor și nu este prea scump. Un dezavantaj ar fi faptul că se încălzește la soare, motiv pentru care își pierde culoarea în timp.

Alei de grădină din piatră naturală

Pentru aceste tipuri de alei puteți folosi materiale precum: ardezie, cuartit, travertin, granit, calcar sau marmură. Pentru amenajarea unei alei într-o curte umbrită, poți folosi granitul robust și rezistent. Pe de altă parte, travertinul poate fi folosit în amenajările aleilor peste care bate soarele.

Amenajarea unei alei cu pietriș

Ei bine, la amenajarea unei alei cu pietriș se poate utiliza atât pietrișul foarte fin, cu pietricele rotunjite, cât și un pietriș mai aspru. De asemenea, la aleile cu pietriș se mai pot folosi și pebble din marmură.

Alei de curte cu beton

Deși este un pavaj de culoare gri, din ce în ce mai multă lume solicită aceste alei, datorită rezistenței sale. De asemenea, în amenajarea unei astfel de alei, pavajul din beton poate imita piatra naturală sau chiar lemnul. Totodată dalele utilizate pentru aceste amenajări sunt adesea tratate special și pot fi curățate foarte ușor.

Alei luminate

E puțin mai costisitoare, dar dacă dispui de bugetul necesar, atunci poți opta pentru o alee cu corpuri de iluminat incorporate. Acestea sunt de-a dreptul impresionante, iar seara cu siguranță vor atrage atenția.

Alei iluminate pentru curtea casei tale
Alei iluminate pentru curtea și grădina ta

Alei cu piatră poligonală

De asemenea, piatra poligonală este o alegere foarte bună atunci când vine vorba despre unei alei. Acest material este foarte rezistent, se pretează în orice stil de amenajare, se montează foarte ușor și arată foarte bine.

Alei cu pavele din beton

Aceste alei cu pavele din beton sunt cele mai des întâlnite. Pavelele se pot cumpăra gata preparate și sunt foarte ușor de montat. De asemenea ele se găsesc într-o varietate mare de forme și culori, sunt foarte rezistente, dar și foarte ușor de reparat sau înlocuit. O soluție ingenioasă ar fi montarea dalelor la intervale regulate printre care se seamănă gazon. Când acesta va crește, aleea va ava un aspect deosebit.