Home » Cum să faci orice » 4 idei de garnituri pentru friptura de miel. Rețete, sfaturi și sugestii

4 idei de garnituri pentru friptura de miel. Rețete, sfaturi și sugestii

Alexandru Cazacu / 20.04.2022, 13:16
4 idei de garnituri pentru friptura de miel. Rețete, sfaturi și sugestii

Nu mai este mult până la Paște, când mesele românilor vor fi pline cu fel și fel de bucate tradiționale. Cu ocazia sărbătorilor pascale, gospodinele din România gătesc, printre altele, și carne de miel. Așadar, în continuarea acestui articol, noi îți vom prezenta câteva idei de garnituri pentru friptura de miel. Iată câteva sfaturi și sugestii din acest punct de vedere.

Garnituri pentru friptura de miel. Rețete și sugestii utile pentru masa de Paște

Carnea de miel poate fi preparată în nenumărate moduri, însă aproape de fiecare dată trebuie să preparăm și o garnitură care să meargă perfect cu aceasta. Indiferent dacă alegem să gătim pulpă, cotlete sau coaste de miel, garniturile prezentate mai jos se vor potrivit perfect. Așadar, iată ce garnituri merg bine cu friptura de miel.

Cartofi cu usturoi și rozmarin

Ingrediente:

  • cartofi noi mici
  • 50 ml ulei de măsline
  • 6-7 căței de usturoi
  • câteva fire de rozmarin
  • cimbru uscat
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Mai întâi, vom pune într-un bol cartofii spălați bine (nu îi curățăm). Adăugăm peste aceștia uleiul de măsline, îi asezonăm cu sare, piper, cimbru, îi amestecăm bine și îi așezăm în tavă. Punem în tavă câteva crenguțe de rozmarin și cățeii de usturoi cu tot cu coajă (îi zdrobim ușor).

Apoi, acoperim cartofii cu folie de aluminiu și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 45 de minute. După ce s-au scurs cele trei sferturi de oră, iar cartofii sunt aproape gata, îndepărtăm folia de aluminiu și îi mai lăsăm încă 10 minute să se rumenească frumos.

Idei de garnituri pentru friptura de miel. Rețete, sfaturi și sugestii
Idei de garnituri pentru friptura de miel. Rețete și sugestii utile

Garnituri pentru friptura de miel – conopidă cu broccoli la cuptor

Ingrediente:

  • 1 broccoli
  • 1 conopidă
  • 70 g unt
  • 1 fir de praz
  • 1/2 l lapte
  • 150 g brânză cheddar
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • pesmet
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pentru început, rupem conopida și broccoli în buchețele, apoi le opărim în apă clocotită pentru aproximativ 5 minute. Le scurgem bine de lichid și le punem într-o tavă de copt adâncă. Topim într-o tigaie o bucată de unt (20-30 grame) și călim prazul tăiat rondele, până când se înmoaie.

Pe o farfurie termorezistentă așezăm rondelele de praz și buchetele de conopidă și broccoli opărite. Punem restul de unt într-o cratiță adâncă și lăsăm să se topească. Apoi, adăugăm făina și amestecăm continuu. Turnăm în cratiță laptele, amestecând în continuare, până când sosul se îngroașă. Încorporăm în sos 100 de grame de brânză cheddar dată prin răzătoare și potrivim de sare și piper.

Turnăm apoi sosul peste legumele din oală, presărăm restul de brânză rasă și pesmetul, după care dăm farfuria la cuptor pentru circa un sfert de oră, până când partea de sus se rumenește frumos.

Legume marocane

Ingrediente:

  • 2-3 cartofi dulci
  • 2 ardei grași roșii
  • 1 ceapă roșie mare
  • 200 g roșii cherry
  • 1 lingură condimente harissa
  • ulei de măsline
  • sare și piper.

Mod de preparare

Pornim cuptorul, reglăm temperatura la 200 de grade Celsius și lăsăm să se încălzească. Între timp, spălăm și curățăm bine toate legumele. Apoi, tăiem ardeii în bucăți potrivite, ceapa o tăiem julien, iar cartofii îi curățăm și tăiem în cuburi potrivite.

Așezăm apoi toate legumele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le stropim cu puțin ulei de măsline, asezonăm totul cu o cantitate generoasă de condimente și dăm tava la cuptor pentru circa jumătate de oră sau până când cartofii sunt făcuți.

Garnituri pentru friptura de miel – Sparanghel la grătar

Ingrediente:

  • 400 g sparanghel
  • 70 g parmezan ras
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • sare și piper.

Mod de preparare

Spălăm bine tijele de sparanghel și le punem într-un bol. Peste acestea vom presăra condimentele, 1-2 linguri de zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline. Amestecăm bine toate ingredientele, asigurându-ne că sparanghelul este acoperit peste tot de condimente. Presărăm apoi pe tijele de sparanghel parmezanul ras și le punem pe grătarul încins pentru 4-5 minute. În timpul coacerii trebuie să întoarcem sparanghelul pe toate părțile.