Home » Cum să faci orice » 5 metode prin care poți scoate petele de pe haine fără detergent

5 metode prin care poți scoate petele de pe haine fără detergent

Violeta Badea / 22.04.2021, 12:04
5 metode prin care poți scoate petele de pe haine fără detergent

5 metode prin care poți scoate petele de pe haine fără detergent. Hainele tale preferate s-au pătat? Nu-ți face griji! Mai devreme sau mai târziu, oricine trece printr-o astfel de situație neplăcută. Dacă petele nu au ieșit prin metodele clasice de spălare cu detergenți, încercă să folosești aceste trucuri!

5 metode prin care poți scoate petele de pe haine

Oricât de multă grijă am avea de hainele noastre, mai devreme sau mai târziu, tot vor apărea pete sau se vor îngălbeni. Probabil ai încercat să folosești tot felul de detergenți, dar rezultatele s-au lăsat așteptate. Înainte de a le arunca, încearcă aceste metode cu ingrediente pe care oricine le are prin casă. În continuare vă prezentăm câteva trucuri inedite pentru a elimina petele de pe haine. Iată ce poți folosi.

Cateva trucuri utile de a elimina petele din tesaturi
Cateva trucuri utile de a elimina petele din tesaturi

1. Oțet alb

Petele de pe haine pot fi eliminate cu ajutorul oțetului alb. Da, ai auzit bine! Acest ingredient folosit pentru rețetele culinare face minuni și te ajută să le redai bluzelor tale preferate strălucirea de altădată. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui acest ingredient pe locul pătat, să lași materialul să pătrundă în țesătură timp de cinci sau zece minute, iar apoi să cureți pata cu o cârpă sau un prosop. Repetă procedura dacă este necesar.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru efectele sale incredibile în ceea ce privește curățarea anumitor suprafețe. Acesta funcționează de minune și în cazul eliminării petelor nedorite de pe haine și a mirosului neplăcut de transpirație. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi două linguri de bicarbonat de sodiu într-un vas cu apă oxigenată și să amesteci bine cele două ingrediente. Compoziția obținută se aplică peste pată și se lasă să acționeze timp de zece minute.

3. Spirt

Spirtul este foarte bun pentru a elimina petele de iarbă și cele de cerneală. Trebuie dpar să amesteci două lingurițe de apă cu o linguriță de spirt și ștergi cu o cârpă bine de tot. Este recomandat să adaugi și puțină apă pentru a evita decolorarea hainelor. Dar această soluție nu este valabilă și pentru mătase!

4. Sare

Un alt ingredient simplu pe care, de obicei, îl folosim în bucătărie este util la îndepărtarea petelor de pe haine. Sarea de bucătărie poate fi folosită atât pe rufele albe, cât și pe cele colorate. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de sare în detergentul de rufe obișnuit, să îmbibi materialul în compoziția obținută și să o lași să acționeze vreme de 12 ore. Apoi, se spală și se clătește, iar rezultatele sunt uimitoare.

5. Cuburi de gheață

La asta sigur nu te așteptai! Cuburile de gheață te pot ajuta să elimini petele nedorite de pe rufe. Acestea sunt incredibile atunci când ți-a picat ceară pe bluză. Cum scapi de ea? Ei bine, pune un cub de gheață pe ceară și las-o până se răcește. Apoi, tot ce ai de făcut este să o elimini cu ajutorul unui cuțit. Pare incredibil, nu-i așa?