Home » Life & Style » Timp liber » Cum scapi de petele de ruj și farduri. Top 6 cele mai simple soluții

Cum scapi de petele de ruj și farduri. Top 6 cele mai simple soluții

Manolică Anca / 10.02.2021, 10:05
Cum scapi de petele de ruj și farduri. Top 6 cele mai simple soluții

Ți se întâmplă adesea să îți pătezi hainele de ruj sau machiaj și nu știi la ce metode să mai apelezi pentru a scăpa de ele? Petele de ruj și diverse alte farduri puternic pigmentate sau pe bază de ulei sunt destul de greu de curățat dacă nu cunoști câteva trucuri. Iată cum scapi de petele de ruj și farduri cu substanțele pe care le ai deja în casă.

Cum scapi de petele de ruj și farduri

Te confrunți și tu adesea cu pete pe haine de la ruj sau machiaj? Ei bine, în cele ce urmează îți vom detalia câteva trucuri simple, care te vor scoate mereu din încurcătură. Simpla spălare la mașină nu le va scoate curate, ci este nevoie să fie tratate înainte cu substanțe care ajută la degresarea lor. Iată câteva trucuri simple despre cum scapi de petele de ruj și farduri.

1. O primă soluție extrem de simplă este să pui hainele pătate la înmuiat în apă caldă cu o linguriță de detergent lichid de vase. După ce s-au înmuiat bine petele de cosmetice câteva ore, spală-le ca în mod obișnuit la mașina de spălat, la o temperatură de 70 de grade Celsius.

2. Un alt produs extrem de eficient în îndepărtarea petelor este alcoolul. Tamponează cu alcool sanitar petele de ruj sau de machiaj, pentru a dizolva bine toate uleiurile și pijmenții din cosmetice. Mare atenție să nu freci prea tare, pentru a evita ca pata să se întindă și mai mult. Apoi spală haina de mână cu un săpun bun și insistă în acea zonă, pentru a fi sigur de dispariția petei. În cazul în care mai rămân mici urme, bagă haina la mașina de spălat. Această soluție simplă te va ajuta să scapi sigur de orice pată, oricând de greu ar fi de îndepărtat.

Ori pată de ruj sau machiaj poate fi îndepărtată cu alcool sanitar
Ori pată de ruj sau machiaj poate fi îndepărtată cu alcool sanitar

3. O altă soluție eficientă este să folosești o bandă adezivă și să o aplici pe pata de ruj, pentru a îndepărta urmele în exces. Apoi, înmoaie pata în detergent lichid de vase pentru a scăpa de urmele de grăsime și spală haina mai apoi, la fel ca de obicei.Mare atenție însă, să nu freci pata de ruj cu servețele, pentru că nu vei face decât să o întinzi și mai mult și să o faci să intre și mai bine în țesătură.

4. O altă modalitate de îndepărtare a petelor de ruj presupune folosirea bicarbonatului de sodiu. Primul pas este îndepărtarea excesului de ruj cu un bețisor de ureche, după care pune bicarbonat de sodiu pe o periuță și freacă pata foarte ușor cu ea, de la exterior spre interior. Dacă pata este extrem de persistentă, câteva picături de oțet alimentar alb sigur o vor șterge definitiv.

5. Dacă se întâmplă să îți pătezi o bluză din in, bumbac sau alt material sintetic cu fond de ten, pudra de talc te va ajuta să scapi de pată. Tot ce trebuie să faci este să presari un strat gros de pudră de talc, să acoperi pata cu un șervețel gros din hârtie sau un material absorbant și să calci ușor cu fierul de călcat la o temperatură medie. Pudra va absorbi toatp grăsimea din cosmetic, iar pata va putea fi degresată mai apoi cu fixativ și spălată imediat cu un detergent bun.

6. Un alt remediu, mau vechi ce e drept, este să freci ușor zona pătată cu miez de pâine. Încearcă și vei vedea că funcționează.

Sperăm să îți fie de folos aceste trucuri despre cum să scapi de petele de ruj și farduri!