Home » Life & Style » Când expiră, de fapt, produsele cosmetice. Semnul special de pe ambalaj pe care multe femei îl trec cu vederea

Când expiră, de fapt, produsele cosmetice. Semnul special de pe ambalaj pe care multe femei îl trec cu vederea

Manolică Anca / 04.01.2021, 15:56
Când expiră, de fapt, produsele cosmetice. Semnul special de pe ambalaj pe care multe femei îl trec cu vederea

Folosim zilnic produse cosmetice sau de îngrijire corporală și, cu siguranță, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să avem neplăceri cu pielea din cauza acestora. De aceea, este foarte important să acordăm o mare atenție termenului de valabilitate, fiind printre primele lucruri care trebuie verificate pe ambalajul oricărui produs. Iată când expiră, de fapt, produsele cosmetice și ce înseamnă semnul special de pe ambalajul acestora.

Produsele cosmetice pot fi un adevărat pericol pentru sănătate

Putem cădea în multe capcane atunci când achiziționăm un produs, mai ales cosmetic. De aceea, cele mai importante lucruri la care trebuie să fim atenți în momentul cumpărării sunt termenul real de valabilitate, ingredientele de pe ambalaj și nu în ultimul rând la modul în care trebuie depozitat acesta. De ce sunt foarte importante acestea? Ele intră în contact direct cu pielea feței, cu buzele sau cu pleoapele și nu ne dorim să avem probleme cu pielea sau cu ochii și să ajungem la doctor.

Orice produs cosmetic vechi poate avea efecte dintre cele mai nocive. De la iritații și mâncărimi, până la dermatite de lungă durată, pustule dureroase sau conjunctivită, produsele cosmeticele expirate pot produce multe neplăceri și sunt periculoase pentru sănătate. De aceea, recomandarea este să fie verificată data expirării cu atenție, ori de câte ori sunt folosite.

Produsele cosmetice expirate pot provoca probleme grave ale pielii
Produsele cosmetice expirate pot provoca probleme grave ale pielii

Când expiră, de fapt, produsele cosmetice. Semnul special de pe ambalaj

Cei care sunt atenți la acest lucru au observat, probabil, că unele produse au încetat să mai aibă scrisă o dată foarte clară pe ambalaj. De ceva timp, producătorii folosesc un simbol special care arată de fapt câte luni este valabil produsul respectiv din momentul în care a fost deschis sau desigilat. Numărul lunilor în care produsele cosmetice sunt valabile, este reprezentat sub simbolul unei cutii cu capacul deschis în care stă scrisă o cifră, de obicei 6, 12 sau 24, însoțită de litera M, care provine de la cuvântul ”months” din limba engleză și deasupra simbolul unei cutii rotunde cu capacul deschis. Uneori, cifra și litera M se poate afla în interiorul simbolului pentru cutie.

Și da, se întâmplă adesea să uităm luna în care am cumpărat un ruj sau un fond de ten, dar este bine să ținem minte cu aproximație momentul în care au fost deschise. Cea mai simplă soluție este să notăm direct pe ambalaj data în care am început să îl folosim.

Semnul special de pe ambalaj care arată câte luni de la deschidere pot fi folosite produsele
Semnul special de pe ambalaj care arată câte luni de la deschidere pot fi folosite produsele

Când expiră produsele cosmetice cele mai utilizate

Și dacă după ce ai citit această știre ai realizat că ai anumite produse cosmetice despre care nu ești sigur că încă mai sunt bune, iată și o listă generală cu termenul de valabilitate al celor mai folosite produse de frumusețe. Când expiră, de fapt, produsele cosmetice:

  • Parfum – 3 ani
  • Pudră, blush, fard – de la 1 la 3 ani
  • Fond de ten cremă – de la 1 la 3 ani
  • Fond de ten lichid – 1 an
  • Ojă și lac de unghii – 1 an
  • Produs de plajă – 1 sezon
  • Creion de ochi și de buze – 1 an
  • Cremă și lapte de corp – între 6 luni și 1 an
  • Tuș de ochi – între 3 și 4 luni
  • Mascara – între 3 și 6 luni