Home » Life & Style » Machiaj pentru păr blond – ce să faci și ce să nu faci. Părerea experților în make-up

Machiaj pentru păr blond – ce să faci și ce să nu faci. Părerea experților în make-up

Nechifor Ioana / 28.12.2020, 15:25
Machiaj pentru păr blond – ce să faci și ce să nu faci. Părerea experților în make-up

Pentru a obține un look armonios este important să folosim un machiaj care să țină cont și de culoarea podoabei capilarei. În acest fel vom reuși să realizăm o imagine care va stârni admirația și aprecierea celor din jur. Atunci când vorbim de părul blond, este esențial să luăm în considerare anumite reguli de make-up care ne vor ajuta să bifăm o apariție de nota 10.

Machiaj pentru păr blond. Ponturi prețioase de la make-up artist

„Pe lângă culoarea tenului și a ochilor, trebuie să ținem cont și de culoarea părului atunci când vrem să obținem un look care să ne avantajeze total”, ne spune Isabel Strat, make-up artist.

Astfel, respectând anumite criterii vom reuși să realizăm un machiaj armonios în concordanță cu nuanța podoabei capilare, dar și cu trăsăturile feței.

Cu ajutorul make-up artistului Isabel Strat am trecut în revistă principalele aspecte pe care trebuie să le urmărim atunci când vine vorba de un machiaj pentru păr blond. Este important să știm cu ce culori ne putem juca, dar și ce greșeli este bine să evităm în acest caz.

Ce culori folosim în cazul unui machiaj pentru păr blond

În ceea ce privești machiajul ochilor pentru persoanele cu păr blond, putem să mizăm pe nuanțe naturale, farduri neutre, marouri, piersică, corai, taupe, culori desaturate.

În cazul unui păr blond auriu, coniac sunt potrivite marouri spre roşu, nuanțe bronzante și nuanţa perlei.

„Smokey eyes este un machiaj foarte căutat și iubit de femei. Este potrivit și pentru femeile blonde, însă cu mențiunea să fie natural. Pentru a obține acest look, mai puţin dramatic, sunt recomandate nuanţe de maro gri. Completează machiajul cu un gri antracit, gri sau un maro brun. De evitat smokey eyes cu negru”, ne sfătuiește Isabel Strat.

Isabel Strat, make-up artist
Isabel Strat, make-up artist

Trucuri prețioase primim și în ceea ce privește alegerea rimelului. „Mascara trebuie să aibă o nuanţă asemănătoare cu cea a genelor tale, chiar daca tendința este să alegem din start negru. Dacă genele tale sunt foarte deschise folosește o mascara maro. Dacă sunt șaten, atunci poți opta pentru mascara de culoare negru”.

Ce folosim pentru sprâncene

Dacă ai sprâncenele blonde și vrei să le accentuezi, nu picta toată sprânceana într-o culoare. Alege un kit de sprâncene cu cel puţin două nuanțe de farduri, deschis și închis. Partea dinspre colțul intern o machiem deschis, iar pe cea din exterior închis.

Însă, atenție! Atunci când machiem închis, este bine să fie cel mult două tonuri față de culoarea firului de păr.

Nuanța de ruj ideală pentru blonde

Când vine vorba de culoarea rujului pentru persoanele cu păr blond, e bine să mizăm pe o anumită culoare. Cea mai potrivită nuanţă de ruj pentru blonde este roşu cherry.

Sunt persoane însă care își doresc un machiaj natural. Opțiuni există și pentru cele care își doresc o culoare bej pentru buze.

„Totuşi daca ești adepta buzelor nude, alege unul care are în compozitie pigmenți roz sau piersică. Evita rujurile care se confundă cu nuanța tenului tău”, este sfatul specialistului.

Cum alegi corect fondul de ten

Atunci când alegem fondul de ten, regula aceasta este universal valabilă (nu doar în cazul blondelor). Fondul de ten se alege în funcție de nevoile tipului de ten (grad de acoperire mic sau mare/ ten uscat, normal sau mixt, ten gras) iar nuanțele fondului de ten se aleg în funcție de subtonul pielii (rece sau cald).

Blondele tind să aibă un subton rece sau neutru. Fondul de ten se testează pe mandibulă, niciodată pe mână.

Subtonul pielii poate fi stabilit urmărind culoarea venelor de la încheieturile mâinilor.

Dacă au o nuanta mai albastră, atunci este semn că aveți un subton rece. Dacă au o nuanță mai verde, atunci aveți subtonul pielii cald.

„Dacă culoarea venelor au o nuanță combinată între albastru și verde, atunci, sunteți norocoase deoarece este semn că aveți subtonul pielii neutru”, spune Isabel Strat, make-up artist.