Home » Cum să faci orice » 6 trucuri și soluții care te ajută să desfunzi o chiuvetă înfundată. Aceste metode îți vor ușura munca

6 trucuri și soluții care te ajută să desfunzi o chiuvetă înfundată. Aceste metode îți vor ușura munca

Alexandru Cazacu / 17.09.2021, 17:16
6 trucuri și soluții care te ajută să desfunzi o chiuvetă înfundată. Aceste metode îți vor ușura munca

Cu siguranță, toată lumea s-a trezit măcar o dată cu scurgerea de la chiuvetă blocată. Dacă și tu te afli în această situație, în rândurile de mai jos, vei găsi o serie de trucuri și soluții, care cu siguranță îți vor fi de folos atunci când ai chiuveta înfundată.

Trucuri și soluții care te ajută să desfunzi chiuveta înfundată

După am menționat și anterior, toți ne-am aflat măcar o dată în situația în care apa nu se mai scurge din chiuvetă. Ei bine, o chiuvetă înfundată ne poate da mari bătăi de cap, mai ales atunci când nu știm ce să facem. Așadar, noi ți-am pregătit câteva metode simple cu ajutorul cărora poți scăpa ușor de această problemă. Iată care sunt acestea.

Sare și apă clocotită

Chiar dacă pare banal, apa clocotită și sarea te pot ajuta să scapi de această problemă. Pune mai întâi câțiva litri de apă la fiert. Între timp, în scurgere varsă jumătate de ceașcă de sare, toarnă și puțină apă fierbinte și lasă să acționeze până când apa din oală a dat în clocot. Acum i-a oala cu apă clocotită și toarn-o în chiuvetă.

Poți desfunda chiuveta cu oțet și bicarbonat de sodiu

Cu siguranță, nu există bucătărie în care să nu se găsească bicarbonat de sodiu și oțet. Ei bine, află că acestea te pot ajuta și în cazul unei chiuvete înfundate. Mai întâi, scoate cu ajutorul unui recipient apa din chiuvetă. Acum, pune câteva linguri de bicarbonat în scurgere, având grijă ca acesta să pătrundă în orificii, apoi toarnă o ceașcă de oțet și pune apoi dopul scurgerii pentru ca acesta să se ducă pe conductă și să nu refuleze. Lasă să acționeze pentru aproximativ 10 minute, după care toarnă în chiuvetă câțiva litri de apă fierbinte.

Trucuri care te pot ajuta să desfunzi chiuveta
Cum poți să desfunzi ușor o chiuvetă înfundată

Dacă ai chiuveta înfundată, folosește șarpele pentru desfundat țevi

Dacă nu ai încă o astfel de unealtă, ar trebui să îți cumperi una, pentru că un șarpe pentru desfundat țevi poate fi extrem de util în casa ta. Nu trebuie decât să îl introduci în țeava de scurgere și să rotești în dreapta, până ajunge la capăt. Repetă acest procedeu de câteva ori, până când scurgerea s-a desfundat.

Bicarbonat de sodiu și Coca-Cola

Pe lângă faptul că îți potolește setea, Coca-Cola te poate ajuta și atunci când ți s-a înfundat chiuveta. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, datorită unor compuși acizi, celebra bătură răcoritoare poate dizolva grăsimea. Mai exact, pune jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu în scurgere, toarnă peste acesta jumătate de litru de Cola și lasă-le să acționeze pentru aproximativ o oră. După ce s-au scurs cele 60 de minute, toarnă 2 litri de apă clocotită și vei rezolva problema.

Cum desfunzi chiuveta înfundată – Desfă și curăță sifonul

De multe ori, atunci când se înfundă chiuveta, problema este de la sifonul scurgerii. Dacă te pricepi cât de cât și ai la dispoziție uneltele necesare, poți să desfaci și să cureți sifonul. Ai grijă totuși, să ai la îndemână o găleată sau un lighean pe care să le pui sub chiuvetă, deoarece se va scurge destulă apă.

Cum să previi înfundarea chiuvetei

Deși există mai multe moduri prin care poți să desfunzi chiuveta, este indicat să previi acest lucru, iar noi îți vom spune cum să faci asta. Concret, ar trebui ca înainte să pui vasele în chiuvetă, să le cureți bine de resturile de mâncare.

De asemenea, trebuie să eviți să pui în chiuvetă grăsime sau zaț de cafea, deoarece aceștia sunt de obicei principalii dușmani ai scurgerilor. Atunci când speli vasele, folosește detergent și apă fierbinte, mai ales dacă acestea au intrat în contact cu diferite grăsimi.