Deși este foarte populară în România, mămăliga este consumată și în alte țări din Europa. Nu este deloc greu de făcut și nu necesită multe ingrediente, fiind totodată un înlocuitor perfect pentru pâine. Consumată de obicei ca și garnitură pentru diverse preparate, mămăliga se află cu siguranță printre principalele preparate ale românilor, iar noi vă vom prezenta câteva sfaturi și recomandări pentru o mămăligă perfectă.
Fără doar și poate, românii îndrăgesc celebrul preparat obținut prin fierberea mălaiului în apă cu sare. Se spune că mămăliga iese cu adevărat bună atunci când este fiartă la foc mic măcar 20-25 de minute.
De asemenea, pentru un gust deosebit, mămăliga se e face într-un ceaun de tuci pus pe foc de lemne. În ceea ce privește servirea mămăligii, ea poate fi consumată alături de o mulțime de preparate, de la ouă ochiuri și brânză cu smântână, până la sarmale și tochituri.
Deși nu trebuie să fii maestru în arta culinară pentru a face o mămăligă, există totuși câteva lucruri importante pe care trebuie să le ai în vedere atunci când o prepari. Așadar, în următoarele rânduri vei afla ce trebuie să faci pentru ca mămăliga să îți iasă perfect, fără cocoloașe. Iată câteva sfaturi și recomandări utile.
După cum spuneam și la începutul articolului, mămăliga este consumată în bucătăriile din mai multe țări din Europa, printre care Moldova, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Italia, Slovenia, Serbia, etc. Ba chiar mai mult de atât, putem găsi acest preparat și în unele țări din America de Sud și Centrală (Mexic, Brazilia, Uruguay, Argentina, Venezuela). Cu toate că în aceste locuri se face diferit, este vorba despre același preparat.